Σταδιακό άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων, ζήτησε ο Ακιντζί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

imagewΤο σταδιακό άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων ζήτησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με ειδική αναφορά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, με τον τελευταίο να εκφράζει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία και για το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα από την Τουρκοκυπριακή πλευρά η επιδημιολογική έκθεση στην Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ακιντζί αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπουργό εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναφορικά με τα οδοφράγματα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρεται, ο κ. Ακιντζί ήγειρε το θέμα του οδοφράγματος της οδού Λήδρας και είπε ότι όλα τα οδοφράγματα θα πρέπει να ανοίξουν σταδιακά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα στη βάση των συμβουλών των εμπειρογνωμόνων υγείας.

Είπε επίσης ότι το οδόφραγμα Λιμνίτη θα ανοίξει μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ανέφερε ακόμα ότι και οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασία χαλάρωσης και ότι γι αυτό τα μέτρα σε αεροδρόμια και λιμάνια θα πρέπει να αυξηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Τουρκία και για το γεγονός ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει ακόμα παρουσιάσει την επιδημιολογική της έκθεση στην Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Ακιντζί θα συνεχίσει να συνομιλεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις προσεχείς ημέρες για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ανάλογα με τις εξελίξεις.