Δήμος Αμμοχώστου: Ανιστόρητο άρθρο την εφημερίδα “Πολίτης”


 imagewΑνιστόρητο, αδικαιολόγητο, ανακριβές σε κάποια σημεία  και ανάξιο κάθε διάψευσης χαρακτηρίζει ο Δήμος Αμμοχώστου άρθρο του Άντρου Παυλίδη με τίτλο «Το Έπος της Αμμοχώστου» στην εφημερίδα «Πολίτης» της 21ης Ιουνίου 2020. Ο Δήμος σε ανακοίνωση αναφέρει πως το άρθρο προκάλεσε λύπη , απογοήτευση αλλά και μεγάλο θυμό στους Αμμοχωστιανούς, ιδιαίτερα όσον αφορά τα γεγονότα του 1974, “αφού ευτυχώς είναι ακόμη ζωντανοί κάποιοι από εκείνους που βίωσαν τις μαύρες εκείνες ημέρες της προδοσίας και του εξευτελισμού”.

Ο Δήμος στην ανακοίνωση του καλεί τον Αντρο Παυλίδη να ανακαλέσει και να απολογηθεί και την διεύθυνση της εφημερίδας «Πολίτης» “να είναι πολύ πιο προσεκτική στο μέλλον με τα άρθρα των συνεργατών της ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα θέματα”.

“Έξω από κάθε λογική η επιμελής αποφυγή του (κ. Παυλίδη) να αναφερθεί τόσο σε όλους εκείνους που χάθηκαν εκείνες τις μέρες προασπιζόμενοι τόσο την Αμμόχωστο αλλά και την Κύπρο, όσο και στους άλλους στρατεύσιμους της πόλης  αλλά και επαρχίας που μάχονταν  με νύχια και με δόντια σε άλλα μέτωπα.Παράνοια η καταδίκη, εκ μέρους του κ. Παυλίδη, των γυναικόπαιδων και των αμάχων γενικά που δεν παρέμειναν να βιαστούν και να σφαγιαστούν απλώς για να μεγαλώσουμε την λίστα των θυμάτων”, αναφέρει ο Δήμος.

Διερωτάται για την θέση που κάποιος μπορεί να υπονοήσει μέσα από τα γραφόμενά του κ. Παυλίδη, “ότι δηλαδή πατρίδα αυτουνού δεν είναι και η Αμμόχωστος όπως και όλη η άλλη Κύπρος”. Αναφέρει επίσης πως ερωτήματα προκαλεί και η χρονική στιγμή που επέλεξε ο κ. Παυλίδης να πει στους Αμμοχωστιανούς “πως «…δεν τους αξίζει να τους επιτρέψουν να επιστρέψουν…» συνταυτισμένος πλήρως με τις θέσεις της Τουρκίας και των εδώ εγκάθετων της που επιδιώκουν με τεχνάσματα και με την δύναμη που τους δίνουν τα όπλα να εποικίσουν και την περιφραγμένη περιοχή της πόλης”.

“Χωρίς Αμμόχωστο δυστυχώς θα χάσουμε όλη μας την πατρίδα. Και για μας  πατρίδα  μας είναι όλη η Κύπρος, από την Πάφο μέχρι τον Απ. Ανδρέα και από την Λάρνακα μέχρι την Κερύνεια , η κάθε πόλη, το κάθε χωριό η κάθε σπιθαμή”, καταλήγει η ανακοίνωση.