Καμία επαφή με πελάτες δεν είχε ο υπάλληλος ξενοδοχείου, λέει η εταιρεία Capital Accommodation (Cyprus) Ltd


imagewΜετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το κρούσμα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, η εταιρεία Capital Accommodation (Cyprus) Ltd ανακοινώνει ότι έχουν ενημερωθεί το μεσημέρι της 21ης  Ιουνίου 2020, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ότι ένας εκ των υπαλλήλων τους έχει βρεθεί θετικός σε τεστ Covid 19.

Όπως αναφέρει η εταιρεία με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, εφαρμόζονται όλα τα προληπτικά μέτρα βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως όλο το προσωπικό που επέστρεψε στην εργασία του υποβλήθηκε σε τεστ Covid 19.

Το θετικό κρούσμα  όπως αναφέρει  η εταιρεία Capital Accommodation (Cyprus) Ltd αφορά υπάλληλο ο οποίος εργαζόταν σε βοηθητικούς χώρους καθαριότητας που καμία επαφή δεν είχε με πελάτες

Η προστασία και η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μας, αποτελεί προτεραιότητα της επιχείρησης, προστίθεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας παράλληλα πως η  διεύθυνση της εταιρείας είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Μετά από οδηγίες του συγκεκριμένου Υπουργείου, σημειώνει η εταιρεία, θα γίνει ξανά απολύμανση όλων των χώρων της επιχείρησης από εξειδικευμένο συνεργείο.

Επιπρόσθετα και προληπτικά γίνονται όλες οι ενέργειες όπως όλοι οι εργαζόμενοι υποβληθούν ξανά σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Ακόμη, έγινε ιχνηλάτηση όλων των επαφών από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε το κοινό για αυτό το περιστατικό, καταλήγει στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, από σύνολο 620 εργαστηριακών διαγνώσεων. Με βάση και τα χθεσινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 986.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου, το θετικό στον ιό άτομο εντοπίστηκε μέσα 55 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών/επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 131 εργαστηριακές εξετάσεις, από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, υπήρξαν αποτελέσματα για 54 εργαστηριακές εξετάσεις, από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 22 διαγνώσεις, από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 112 εργαστηριακές διαγνώσεις, και από το πρόγραμμα παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 246 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπλέον, μέχρι χθεςτο απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής.