Ρωσία:Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Πούτιν για μια νέα θητεία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Κυριακή, ότι δεν αποκλείει την υποψηφιότητα του για μια νέα προεδρική θητεία εάν εγκριθούν οι σχετικές τροποποιήσεις του ρωσικού συντάγματος.

putin_25Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για μία νέα προεδρική θητεία άφησε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν αποκλείω αυτό το ενδεχόμενο. Εάν περιλαμβάνεται στο σύνταγμα, η ευκαιρία για υποψηφιότητα (σ.σ για την προεδρία). Θα δούμε», δήλωσε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να έχει εσωτερικές εγγυήσεις αυτοσυντήρησης και να είναι ανθεκτικό σε εσωτερικά και εξωτερικά σοκ.

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Πούτιν ανακοίνωσε την ανάγκη για συνταγματικές αλλαγές κατά την ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Μετά από αυτό, η ομάδα εργασίας συνέταξε τις τροπολογίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να διεκδικήσει την προεδρία περισσότερες από δύο φορές, οι οποίες αργότερα εγκρίθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου, αλλά στη συνέχεια αναβλήθηκε έως την 1η Ιουλίου λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας ότι η Ρωσία έχει κατορθώσει να προστατεύσει τους πολίτες της από την πανδημία του κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών της χώρας από την πανδημία να συγκαταλέγεται μεταξύ των χαμηλότερων επιπέδων στον κόσμο.

«Χωρίς αμφιβολία, γενικά καταφέραμε να εκπληρώσουμε το καθήκον που θέσαμε για εμάς – να προστατεύσουμε τους πολίτες της Ρωσίας από αυτήν τη μόλυνση», δήλωσε ο Πούτιν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, η Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία με τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19.

Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όλους όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα