Κλειστό το Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας μετά το θετικό δείγμα καθηγητή


imagew
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας μετά το θετικό δείγμα που αφορά καθηγητή του σχολείου, ενώ ξεκίνησαν και οι διαδικασίας απολύμανσης του σχολείο .

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της σχολικής εφορείας Έμπας Αντώνης Νικηφόρου  ήδη έχει ενημερωθεί από την διευθύντρια του σχολείου ότι το  θετικό δείγμα προέκυψε από τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον covid- 19 που γίνονται στα σχολεία.

Κατόπιν τούτου συνέχισε, γίνονται απολυμάνσεις στους χώρου του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, ενώ το σχολείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα για μια ημέρα.

Ταυτόχρονα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προχωρούν σήμερα στις ενδεδειγμένες ενέργειες. Συγκεκριμένα θα γίνει και η ιχνηλάτηση των επαφών του καθηγητή και θα υποβληθούν σε σχετική δειγματοληψία για τον covid- 19 όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε επίσης πως θα λάβει επί του θέματος και σχετική ενημέρωση σήμερα  από το Υπουργείο.

O καθηγητής φέρεται να υποβλήθηκε σε πρώτη δειγματοληψία με μη ξεκάθαρη αξιολόγηση ενώ στην δεύτερη δειγματοληψία εντοπίστηκε θετικός.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου και ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας εκφράζουν, με ανακοίνωση, τη συμπαράστασή τους προς τον εκπαιδευτικό που έχει προσβληθεί από τον Covid- 19  και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.

Επίσης εκφράζουν την απογοήτευση τους ως οργανωμένοι γονείς για την ενημέρωση που είχαν από την Διεύθυνση του σχολείου, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα , καθώς και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου και Πρόεδρος του Συνδέσμου  Γονέων του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, Νικόλας Μαυρονικόλας, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ως Ομοσπονδία δεν έτυχαν καμίας ενημέρωσης και πως επικρατεί κάποια ανησυχία ανάμεσα στους γονείς των μαθητών του εκπαιδευτηρίου.

Η Διευθύντρια του Λυκείου, συνέχισε ο κ. Μαυρονικόλας, έπειτα από δικό του τηλεφώνημα απλά τους ανέφερε πως το θέμα θα το χειριστεί το Υπουργείο Παιδείας.