Ρωσία: Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσει να παράγεται στα τέλη καλοκαιριού

vaccine-1-1024x637Το ινστιτούτο Gamaleya στη Ρωσία θα μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού στα τέλη του καλοκαιριού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού μιλώντας στο Sputnik.

Το Επιστημονικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» στη Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στο Sputnik.

«Έχουμε προθεσμίες που εκκινούν από το γεγονός ότι όλα γίνονται κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας και έτσι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή. Δυστυχώς, η παραγωγή δεν θα επιτρέψει άμεσα την ανοσοποίηση ενός μεγάλου αριθμού πληθυσμού της χώρα μας, αλλά έχουν ήδη ληφθεί άνευ προηγουμένου προσπάθειες και ενέργειες από τις υγειονομικές αρχές για την οργάνωση μαζικής παραγωγής μετά την καταχώριση του εμβολίου» δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Gamaleya.

Θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο κατά κορονοϊού από τις προκλινικές δοκιμές

Θετικά είναι τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τις προκλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού στη Ρωσία.

Οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Gamaleya.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναπτύσσει πληθώρα εμβολίων κατά του κορονοϊού και πλέον η ελπίδα είναι κάποια από αυτά να αποδώσουν απτά αποτελέσματα, όπως δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Τατιάνα Γκολικόβα.

«Έως 47 εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται επί του παρόντος στη Ρωσία» δήλωσε η Τατιάνα Γκολικόβα, που πρόσθεσε ότι πλέον «ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά θα δώσουν απτά αποτελέσματα».Αξιοσημείωτο είναι ότι εμβόλιο που αναπτύσσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικής και Βιολογίας της Ρωσίας (FMBA) συμπεριελήφθη στον κατάλογο των υποψήφιων εμβολίων για την COVID-19 που συνέταξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).