Αντιπερισπασμός με ενδιάμεσο το Δήμαρχο Πάφου επιχειρούν ΔΗΣΥ -κυβέρνηση

Βολές  εναντίον του προέδρου του ΔΗΚΟ  για υποθέσεις δικηγορικού  με συμβούλους μηχανικούς  του ΣΑΠΑ

Συνέχεια δόθηκε σήμερα στις αναφορές του δημάρχου Πάφου  ο οποίος μίλησε για συμφέροντα και διαπλοκή  δικηγορικών γραφείων με εργολάβους μηχανικούς κατονομάζοντας το δικηγορικό γραφείο   «Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες».faidonos-620x320

Το ΔΗΚΟ  με δηλώσεις εκπρο΄σωπων του αλλα και με ανακοινώσεις κατάγγειλε τον κ. Φαίδωνος ότι λειτουργεί ως φερέφωνο του ΔΗΣΥ  και της κυβέρνησης   και σε αντιπερισπασμό με τις καταγγελίες  για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης  και Συνεταίροι  προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γώμη .

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει:

« O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αποχώρησε από το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες» από τον Μάιο του 2011, δηλαδή εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ουδεμία σχέση έχει με τις εργασίες και τις αποφάσεις του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου.

Κατανοούμε τις αγωνιώδεις και απέλπιδες προσπάθειες του Προεδρικού Μεγάρου, του Δημοκρατικού Συναγερμού και των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη στο σκάνδαλο Ryan Air και από την πλαστοπροσωπία που ήδη διερευνάται.

Αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού, με ανυπόστατες και συγκεχυμένες καταγγελίες δεν πρόκειται να επιτύχει γιατί απλά είναι διάφανες οι προθέσεις των εμπνευστών της.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, επιμένουμε στο πραγματικό σκάνδαλο και επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία δεν παίρνουμε απάντηση εδώ και μια εβδομάδα:

Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης έλεγε, επί λέξει, ότι θα παραιτηθεί, αν διαπιστωθεί παρέμβαση του ιδίου, ή του γραφείου του, στην υπόθεση Ryan Air, έπαιζε με τις λέξεις, ή ενέπαιζε τον κυπριακό λαό;

Ας απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ας αφήσουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ανακοίνωση εξέδωσε την Τετάρτη το δικηγορικό γραφείο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. σε σχέση με αναφορές χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τις διερευνώμενες υποθέσεις του ΣΑΠΑ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για θέμα “που τεχνηέντως δημιουργήθηκε από το Δήμαρχο Πάφου και έτυχε σχολιασμού και επίκρισης από κάποια ΜΜΕ αναφορικά με το χειρισμό υποθέσεων από το γραφείο μας εναντίον του Σ.Α.ΠΑ”.

Το γραφείο εκφράζει λύπη γιατί έτυχε “ανεπίτρεπτου και απαράδεκτου σχολιασμού και επίκρισης από κάποιους δημοσιογράφους, οι οποίοι μας δίκασαν και καταδίκασαν χωρίς προηγουμένως να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν για δύο εκκρεμούσες δικαστικές διαδικασίες και μια διαδικασία διαιτησίας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει οποιοδήποτε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων από την εκπροσώπηση των Συμβούλων Μηχανικών για διεκδίκηση της πληρωμής τους από το Σ.Α.ΠΑ. και της εκπροσώπησης εργοληπτικής εταιρείας για διεκδίκηση απαιτήσεων της εναντίον του Σ.Α.ΠΑ”.

Διευκρινίζεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπόθεση των Συμβούλων Μηχανικών του Σ.Α.ΠΑ. “δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου εργολάβου” και ότι πρόκειται “για δυο εντελώς διαφορετικά θέματα, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους”.

“Ειδικότερα η απαίτηση των Συμβούλων Μηχανικών είναι για ποσό €650.000= περίπου ως αξία, πιστοποιημένης κατά το πλείστον αξίας υπηρεσιών τις οποίες προσέφεραν στο Σ.Α.ΠΑ. Για τη διεκδίκηση της αμοιβής τους, εκκρεμεί σχετική αγωγή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Το ποσό αυτό οφείλεται στους Συμβούλους Μηχανικούς για υπηρεσίες τους από το 2007 και μετέπειτα”, αναφέρεται.

Επίσης στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ως αποτέλεσμα της μη πληρωμής τους “οι Σύμβουλοι Μηχανικοί τερμάτισαν το Συμβόλαιο με το Σ.Α.ΠΑ. από το Σεπτέμβριο του 2012. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, από το 2012, οι Σύμβουλοι Μηχανικοί να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σ.Α.ΠΑ”.

“Επιπρόσθετα, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε ότι η διερεύνηση του σκανδάλου του Σ.Α.ΠΑ. που βρίσκεται σε εξέλιξη, άρχισε μετά από καταγγελίες των πελατών μας Συμβούλων Μηχανικών στον Γενικό Ελεγκτή και στη συνέχεια στην Αστυνομία μετά και από δική μας συμβουλή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το δικηγορικό γραφείο αναφέρει ότι οι απαιτήσεις της Εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ οι οποίες αφορούν εκτελεσθείσα εργασία, “πλείστες των οποίων δεν έχουν πιστοποιηθεί από οποιονδήποτε σύμβουλο, έχουν παραπεμφθεί σε διαιτησία με βάση διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και δεν έχουν σχέση με τις απαιτήσεις των συμβούλων και θα κριθούν εκεί”.

Το αποδεικτικό υλικό ήταν, είναι και παραμένει στα γραφεία του Σ.Α.ΠΑ. στο οποίο μπορεί να ανατρέξει και να ενημερωθεί ο οποιοσδήποτε, περιλαμβανομένου του Δημάρχου Πάφου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται τέλος ότι το δικηγορικό γραφείο “ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε“ “χειρίζεται πάντοτε τις υποθέσεις τις οποίες αναλαμβάνει με επαγγελματικότητα, ήθος, τιμιότητα και επαγγελματική αξιοπρέπεια” και τονίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο χειρίζεται και τις υπ’ αναφοράν υποθέσεις και “απορρίπτει κατηγορηματικά τους περί του αντιθέτου απαράδεκτους υπαινιγμούς”.

Θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της αναφέρει  πως «πέρα από κάθε φαντασία φτάνει το ύψος των μιζών και των υπερχρεώσεων που δόθηκαν στην περίπτωση του ΣΑΠΑ. Εκατομμύρια μίζες, δεκάδες εκατομμύρια υπερχρεώσεις.

Η Συμμαχία Πολιτών  αφού χαιρετίζει τις προσπάθειες του Γενικού Ελεγκτή για να επέλθει κάθαρση, υπενθυμίζει τις θέσεις  της που είναι:

• να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται σε αυτό το φαγοπότι
• όσα πρόσωπα καταδικαστούν για δωροδοκία να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν
• οι εταιρείες που υπερχρέωσαν το ΣΑΠΑ να επιστρέψουν τα χρήματα στο ΣΑΠΑ
• οι εταιρείες που εμπλέκονται στις μίζες και στις υπερχρεώσεις να υποστούν κυρώσεις από τα επαγγελματικά τους σώματα.
• η Κυβέρνηση να αποκλείσει αυτές τις εταιρείες για κάποιο χρονικό διάστημα από τις κρατικές προσφορές

Η κάθαρση και η διαφάνεια, καταλήγει , θα επέλθουν μόνο όταν επιτέλους οι επιτήδειοι αντιληφθούν ότι θα υπόκεινται συνέπειες.»