Έκκληση ΚΣ Φρενάρου για αποφυλάκιση 35χρονου

imagewΕκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβουν για αποφυλάκιση συγχωριανού τους, που καταδικάστηκε επειδή παραβίασε τα διατάγματα μετακίνησης, απευθύνουν Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους, Οργανωμένα Σύνολα και η Κοινότητα.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου, τα Οργανωμένα σύνολα και η Κοινότητα καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο» την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, «για καταδίκη ενός ανθρώπου με λευκό ποινικό μητρώο σε 45 μέρες φυλάκιση για παραβίαση του διατάγματος μετακινήσεων». Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε “άδικη” απόφαση και “απαράδεκτη” συμπεριφορά του μέλους της Αστυνομίας “που χωρίς να ενημερώσει τον άμεσα ενδιαφερόμενο για την ημέρα και ώρα της παράβασης, προχώρησε στην καταγγελία”.

Το «διάταγμα μετακινήσεων είναι σεβαστό από όλους» προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως «η απόφαση για 45 μέρες φυλάκιση καταδεικνύει για ακόμη μια φορά τόσο τις αδυναμίες όσο και την άνιση μεταχείριση των πολιτών τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Δικαστικό Σύστημα».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, τα Οργανωμένα Σύνολα και η Κοινότητα Φρενάρους καλούν τον «Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα όπως παρέμβουν άμεσα για αποκατάσταση αυτής της αδικίας», στέλνοντας ταυτόχρονα «ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στον 35χρονο και την οικογένεια του».

Δηλώνουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποκατασταθεί η αδικία. Ζητούμε και απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις αποφυλάκιση του συγχωριανού μας».