Με μισό εκατομμύριο στις αποσκευές του βρέθηκε 48χρονος επιβάτης προς Αθήνα

Χρηματικό ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ εντόπισαν αστυνομικοί στις αποσκευές 48χρονου, ο οποίος θα ταξίδευε προς Αθήνα.ÁÐÅÑÃÉÁ - ÅËÅÃÊÔÅÓ ÅÍÁÅÑÉÁÓ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ - ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ËÁÑÍÁÊÁÓ

Το περιστατικό συνέβη χτες το απόγευμα γύρω στις 17:30 στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι ο 48χρονος δεν είχε δώσει κάποιες εξηγήσεις σε σχέση με το που βρήκε αυτά τα λεφτά και πως ως εκ τούτου ενημερώθηκαν οι τελωνειακές Αρχές, οι οποίες εξετάζουν πλέον την όλη υπόθεση.

Όπως ανέφερε, εξετάζεται το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος σε σχέση με απόπειρα παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος. Σημείωσε πως με βάση τις προκαταρκτικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η σχετική άδεια και έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν διερευνώνται από τις τελωνειακές Αρχές, οι οποίες από την πρώτη στιγμή ανάλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξήγησε δε πως αν υπήρχε η άδεια της ΚΤ ή αν δίνονταν κάποιες εξηγήσεις τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, προσθέτοντας πως από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάτι τέτοιο και δεν υπάρχουν οποιαδήποτε δικαιολογητικά στοιχεία ή έγγραφα που να καταδεικνύουν κάτω από ποιες συνθήκες ο 48χρονος απέκτησε στην κατοχή του τα λεφτά αυτά τότε πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.