Αντιδράσεις ΔΗΚΟ για το άνοιγμα των σχολείων

MATHITESΤο ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του διερωτάται κατα πόσο η κυβέρνηση άρχισε να μην λαμβάνει υπόψη τους ειδικούς και ζητεί επίσημη τοποθέτηση, για την απόφαση ανοίγματος των σχολείων.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

“Προκαλεί έκπληξη και ανασφάλεια το γεγονός ότι ένα μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής της κυβέρνησης στο θέμα του Covid-19, χαρακτηρίζει πρόχειρη την απόφαση της κυβέρνησης, για επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία την 21η Μαΐου και ξεκαθαρίζει ότι η άρση αυτού του μέτρου, δεν ήταν στον οδικό χάρτη που είχε δώσει η επιστημονική επιτροπή.
Το Δημοκρατικό Κόμμα αφουγκράζεται και συμμερίζεται την αγωνία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και θέτει επιτακτικά τα εξής ερωτήματα:
– Ποια είναι η επίσημη τοποθέτηση της επιστημονικής ομάδας;
– Εάν έχει διαφωνήσει  τότε γιατί η κυβέρνηση έχει παραγκωνίσει τη θέση των ειδικών;
– Εάν δεν ήταν στον οδικό χάρτη της επιστημονικής επιτροπής, τότε πού στηρίζει η κυβέρνηση αυτή την πολιτική  απόφαση;
– Όλες οι αποφάσεις μέχρι στιγμής στηρίζονται στις συστάσεις των ειδικών. Γιατί αυτή τη φορά, δεν έχουν ακολουθηθεί;
Το γεγονός ότι το μέλος της επιστημονικής ομάδας δήλωσε και ο ίδιος έκπληκτος για αυτή την απόφαση, καλλιεργεί ένα βαθύ αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, δεν χωρεί προχειρότητες και ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται θα πρέπει πρωτίστως να ευθυγραμμίζονται και να στηρίζονται στις συστάσεις των ειδικών και να λαμβάνονται υπόψη καθολικά και όχι αλα κάρτ.”