Γενίκευση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας στην Ε΄ και Στ΄ τάξη του Δημοτικού, συζήτησαν Υπουργός και ΠΟΕΔ

imagewΠρέπει να γενικευτεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Ε΄ και Στ΄ τάξη στη Δημοτική Εκπαίδευση αλλά και η καθημερινή παιδαγωγική στήριξη στις υπόλοιπες τάξεις τόνισε προς τον Πρόεδρο και μέλη της Γραμματείας της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία της ΠΟΕΔ κατά τη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Δημοτική Εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και με τη χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι ο Υπουργός, «ενημέρωσε την ΠΟΕΔ ότι είναι διαθέσιμες και θα διατεθούν στα δημοτικά σχολεία οι συσκευές τάμπλετ που χρειάζονται» ενώ καταγράφηκε και το σημείο στο οποίο, παγκυπρίως, έχει φτάσει η διδασκαλία στη Δημοτική Εκπαίδευση προκειμένου να γίνει σχεδιασμός για τη στήριξη των μαθητών/μαθητριών στην πρώτη περίοδο κατά την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε «ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων κατ’ οίκον περιορισμού, τώρα ολόκληρη η κοινωνία, συμπεριλαμβανόμενων των σχολείων, θα πρέπει να επιδείξει κοινωνική ευθύνη και να ολοκληρώσει με την ίδια επιτυχία και τη φάση της σταδιακής επαναδραστηριοποίησης».

Τέλος, «ευχαρίστησε για το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς μέσα στις δύσκολες συνθήκες και ενημέρωσε για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σταδιακή άρση των περιορισμών και στον τομέα της εκπαίδευσης».