Ικανοποίηση για τη βεβαίωση Τσίπρα ότι θα γίνει έρευνα για την πώληση Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Παλαιών Μετόχων Τραπέζης Κύπρου με σημερινή του ανακοίνωση εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διαβεβαίωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα διορίσει Ερευνητική Επιτροπή Fitch downgrades Bank of Cyprus, Popular Bank and Hellenic Bankγια να εξετάσει τις συνθήκες πώλησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

«Οι κυπριακές τράπεζες, μέχρι τον Μάρτιο του 2013, διατηρούσαν στην Ελλάδα καλά οργανωμένα δίκτυα καταστημάτων, τα οποία κάλυπταν όλη τη χώρα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών εργασιών. Σε χρόνο μηδέν τα δίκτυα αυτά αποξενώθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες, παρά τη θέληση των Διοικητικών Συμβουλίων τους, κατά τρόπο που προκλήθηκε σ’ αυτές και, την κυπριακή οικονομία ευρύτερα, ζημία της τάξεως των €3.5 δισεκατομμυρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, τα κυπριακά τραπεζικά δίκτυα, εάν επρόκειτο να διατεθούν ορθά θα άφηναν, αντί ζημίας, σημαντικό κέρδος. Και, εάν αυτό δεν ήταν κατορθωτό και επιβάλλετο ο διαχωρισμός τους από τις κυπριακές τράπεζες, υπήρχαν άλλες λύσεις οι οποίες δεν θα ζημίωναν την κυπριακή οικονομία.