Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανούς της Frontex στον Έβρο


imagewΤούρκοι στρατιώτες έβαλαν στο στόχαστρο Γερμανούς υπαλλήλους της Frontex και πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά, γράφει το περιοδικό Spiegel.

Με τίτλο “Αντιπαράθεση στον Έβρο – Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να έβαλαν στο στόχαστρο Γερμανούς υπαλλήλους της Frontex”, το Spiegel σημειώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες του ένα επικίνδυνο περιστατικό έλαβε χώρα και έπεσε ένας πυροβολισμός.

Παραμένει ασαφές το πού έφυγε η σφαίρα. Αυτό προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο της Frontex, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel. Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.
Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε μία φορά στις 7:15 μ.μ. της περασμένης Τρίτης, όταν Γερμανοί υπάλληλοι της Frontex βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, αναφέρεται.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί σταθμεύουν στην Ελλάδα ως μέλη αποστολής της Frontex. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην ελληνική κωμόπολη Τυχερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες άκουσαν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ. Στη συνέχεια ο Γερμανός αστυνομικός έσπευσε αμέσως να καλυφθεί.

Με κιάλια οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη από την άλλη πλευρά να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο προς την ελληνική όχθη του ποταμού.

Κατόπιν, ο Τούρκος στρατιώτης έδειξε το δεξί μεσαίο δάχτυλό του και επέστρεψε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν άλλοι έξι Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Η Frontex δήλωσε, κατόπιν σχετικής ερώτησης, ότι όλα τα στοιχεία σε σχέση με το συμβάν βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών Αρχών. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία την Πέμπτη με την τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει θέση επί του θέματος.