Γερμανία:Πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. για την Lufthansa

Πακέτο διάσωσης ετοιμάζεται για την Lufthansa. Κοντά στα 9 δισ. ευρώ θα κοστίσει στη γερμανική κυβέρνηση η διάσωσή της, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κοντά στα 9 δισ. ευρώ θα κοστίσει στο γερμανικό κράτος η διάσωση της Lufthansa, η οποία επλήγη σημαντικά από την κρίση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Business Insider», η συμφωνία αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα στη διάρκεια συνάντηση που θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Σημειώνεται ότι η Lufthansa, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχει ανακοινώσει ότι η σημαντική υποχώρηση της δραστηριότητάς της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τής κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο για κάθε ώρα που περνάει.Παράλληλα, όπως έχει κάνει γνωστό, από 350.000 επιβάτες την ημέρα, σήμερα έχει φθάσει να εξυπηρετεί λιγότερους από 3.000.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, αναμένεται να χαθούν περίπου 7.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα περιοριστεί και ο στόλος των αεροσκαφών της.

Εν τω μεταξύ, η θυγατρική της, η German Wings, έχει ήδη κλείσει.