Δήλωση-σοκ του Γάλλου ΥΠΟΙΚ: «Απείλησαν να με σκοτώσουν όταν ανακοίνωσα μεταρρυθμίσεις»

 

Σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του όταν ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της γαλλικής οικονομίας.
Ο Μακρόν υπσοτήριξε ότι συγκεκριμένοι «δημόσιοι λειτουργοί» που αντιτίθενται στις πρωτοβουλίες του απείλησαν να τον σκοτώσουν και πρόσθεσε ότι έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον τους.emanuel_macron660

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην αίθουσα της ολομέλειας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης το απόγευμα της Δευτέρας.Πριν από λίγες ημέρες ο Μακρόν είχε κάνει δημόσια δήλωση στήριξης της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνησή της».

Γεννημένος το 1977, ο Μακρόν εργάστηκε ως τραπεζίτης στον όμιλο Rothschild από το 2008, ενώ από τις 26 Αυγούστου ανέλαβε Υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση Βάλς.

Ο 37χρονος Μακρόν θεωρείται προσωπικότητα φιλικά προσκείμενη στις επιχειρήσεις -στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως το «αυτί» των γάλλων επιχειρηματιών στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν δεν είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και θεωρείται ότι η τοποθέτησή του, τον περασμένο Αύγουστο, στη θέση του υπουργού Οικονομίας είχε ως στόχο να καθησυχάσει τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.