Αύριο από το Υπουργικό οι οριστικές αποφάσεις για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων


imagewΟριστικές αποφάσεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας θα λάβει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για οριστικοποίηση της απόφασης για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε κατά τη σύσκεψη τις θέσεις, αλλά και τις απόψεις των μελών της επιστημονικής ομάδας, επί του πλάνου που ετοίμασε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως σημείωσε οι προτάσεις των επιστημόνων έχουν ληφθεί υπόψη και κατά τη διαδικασία καταρτισμού του όλου πλάνου από τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία όπως πρόσθεσε, συνεκτίμησε όλα τα επιστημονικά, οικονομικά, αλλά και κοινωνικά δεδομένα.

«Αποφάσεις επί του θέματος θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο αύριο και ακολούθως αμέσως μετά θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις των αποφάσεων αυτών», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, εκτός από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, παρόντες ήταν και οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών.