ΠΕΟ: Χωρίς παραδοσιακές εκδηλώσεις η φετινή Πρωτομαγιά

 

imagewΧωρίς την πραγματοποίηση των παραδοσιακών της εκδηλώσεων λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η ΠΕΟ θα τιμήσει φέτος την εργατική πρωτομαγιά με συμβολική εκδήλωση έξω από τα κεντρικά της γραφεία.

Στην εκδήλωση την 1η Μαΐου (10:00 πμ), που φέτος έχει σύνθημα «Μένουμε δυνατοί! Προστατεύουμε την Υγεία και τα Εργασιακά μας Δικαιώματα» θα μιλήσει για το νόημα της μέρας ο Γ.Γ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης και θα χαιρετίσει ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αφανών ηρώων της εργατικής τάξης.

«Η εκδήλωση θα είναι κλειστή για τον κόσμο. Θα παρευρίσκονται μόνο μικρός αριθμός καθορισμένων εκπροσώπων στα πλαίσια των προβλεπόμενων κανόνων. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από τις σελίδες της ΠΕΟ στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Από τις σελίδες της ΠΕΟ στο διαδίκτυο, από η ώρα 10.00 το πρωί θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση επετειακού αφιερώματος. «Πρόκειται για ένα  μαραθώνιο πρόγραμμα με αφιερώματα, προβολές, μηνύματα Τουρκοκυπρίων Συνδικαλιστών και βετεράνων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών, ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών, από την Κύπρο και το εξωτερικό», αναφέρεται.

Τέλος, η ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους την μέρα της Πρωτομαγιάς να αναρτήσουν έξω από τα σπίτια τους μια κόκκινη σημαία. Σύμβολο των αγώνων που τιμούμε αλλά και των αγώνων που μας περιμένουν.