Αθλιότητες Υπ.Υγείας Γερμανίας:Σε γράφημα για τον κορωνοϊό εμφανίζει την Ελλάδα “μικρή κόρη” της Τουρκίας

eikonografisi-thumb-largeΕικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, παρουσιάζει την Τουρκία, ως «μητέρα», απεικονίζοντας μια γυναίκα που συμβολίζει τηνΤουρκία  να κρατάει από το χέρι , ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία!

Έτσι περνάνε το μήνυμα της «μικρής» Ελλάδα που υποκύπτει στην «μητέρα» Τουρκία αλλά και παρουσιάζοντας τις ελληνοτουρκικές διαφορές μεταξύ «συγγενών» και μάλιστα «πρώτου βαθμού».

Ο φιλοτουρκισμός των Γερμανών δεν κρύβεται  αλλά πλέον το έχουν «παραξηλώσει» με αυτή την αθλιότητα που εμφανίζεται στην εικονογράφηση.

Το σκίτσο έχει πυροδοτήσει την αγανάκτηση μερίδας χρηστών στο Twitter, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».

Ακόμη και τούρκικοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταφέρονται σαρκαστικά  στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας. Και μάλιστα την στιγμή που οι επιδόσεις της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας υστερούν κατά πολύ αυτών της Ελλάδας.

To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρέχει ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.