Χλωμό το τοπίο να εγείρει σήμερα ο Πρόεδρος τη νέα τουρκική πρόκληση στους Ευρωπαίους ομολόγους του

imagewΠαρά τη σαφή δήλωση του Ύπατου Εκπρόσωπου Ζοζέπ Μπορέλ πως κατα τη σημερινή σύνοδο των “27” ητέτων της Ε.Ε. θα συζητηθεί μόνο η οικονομική ενίσχυση των κρατών μελών λόγω του κορωνοϊού που πλήττει τις χώρες , πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγείρει  ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του  σήμερα, τη νέα τουρκική πρόκληση εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα πάντα με το ΚΥΠΕ, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγείρει το θέμα κατά πολύ έντονο τρόπο, στο πλαίσιο της παρέμβασής του κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα ώρα Κύπρου”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε αυτό το θέμα, ο τελευταίος υποστήριξε πως «η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο και ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα».