Μπορέλ: οι ΥΠΕΞ ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

imagewΟι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες με τηλεδιάσκεψη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη τους στην Κύπρο, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον Τύπο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

O Ύπατος Εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση αν το θέμα που αφορά την Τουρκία θα συζητηθεί την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε: “Δεν νομίζω ότι αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα το συζητήσει, εκτιμώ ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο θα αφιερωθεί πλήρως στην οικονομική απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού”.

“Σε σχέση με την Τουρκία, υπό το φως των πιο πρόσφατων δράσεων της Τουρκίας που σχετίζονται με γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναλάβαμε την ακλόνητη αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε, ωστόσο, τη διπλωματική μας εμπλοκή με την Τουρκία, για να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τη σχέση μας προς μια προσέγγιση συνεργασίας και μια εποικοδομητική προσέγγιση”, δήλωσε ο κ. Μπορέλ στην εισαγωγική του τοποθέτηση μετά το πέρας του Συμβουλίου.