Το Σάββατο στην Κύπρο φορτίο αναλωσίμων που παραγγέλθηκαν από την Κίνα

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε σήμεραimagew στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ότι μεγάλο φορτίο αναλωσίμων που έχει παραγγείλει η Κυβέρνηση από την Κίνα θα φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο.


Σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για θωράκιση των δημόσιων νοσοκομείων και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διαβεβαιώνοντας τους ότι ως Υπουργός Υγείας «θα είμαι προσωπικά δίπλα τους, μαζί τους και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε απροστάτευτους».

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε και πιο αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών, ο Κωσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα της επάρκειας σε ατομικό εξοπλισμό και άλλων αναλωσίμων ειδών για τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, θέλω με υπεύθυνο τρόπο να ξεκαθαρίσω ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε επαρκείς ποσότητες που μας καλύπτουν για τις επόμενες μέρες».

«Όπως έχω πει πολλές φορές μεριμνήσαμε εγκαίρως για να έχουμε τις απαραίτητες ποσότητες, αλλά λόγω της παγκόσμιας έλλειψης η προμήθεια είναι δύσκολη», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι «οι επίμονες προσπάθειες που καταβάλλουμε έχουν αποδώσει και όπως πληροφορήθηκα πριν από λίγο, το Σάββατο θα έρθει από την Κίνα το πρώτο μεγάλο φορτίο των αναλωσίμων που παραγγείλαμε, με την ειδική πτήση που παραχωρεί η Aegean σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς».

«Με το φορτίο αυτό που θα αγοράσουμε καλύπτουμε τις ανάγκες μας για όλο το κρίσιμο διάστημα», διαβεβαίωσε.

Επιπλέον, είπε, έχουμε προβλέψει και παραγγείλαμε επιπλέον ποσότητες και εάν χρειαστεί θα ναυλωθεί και δεύτερη πτήση.

Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση της Κίνας «για τη βοήθεια και τη συμβολική προσφορά μέρους των αναλωσίμων».

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε παράλληλα ότι «έχω ξεκαθαρίσει τα πιο πάνω με την προσδοκία ότι αυτή την κρίσιμη ώρα θα επικεντρωθούμε όλοι στη μεγάλη προσπάθεια, αντί να αναζητούμε αφορμές για αχρείαστες αντιπαραθέσεις».