Φλεγμονή του βλεννογόνου των ματιών ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα μόλυνσης από κορωναϊό

Ειδικοί της αμερικανικής οφθαλμολογικής εταιρείας προειδοποιούν για ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα της πανδημίας κορονοϊού COVID-19. hry6ujtukf-666x399Η φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων – πάθηση γνωστή ως Pinkeye- δηλαδή η φλεγμονή του βλεννογόνου των ματιών ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα μόλυνσης από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βασίστηκαν στα αποτελέσματα 2 πρόσφατων μελετών από Κινέζους γιατρούς, που νοσήλευσαν ασθενείς με κορονοϊό COVID-19.Η ιογενής φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, σε 1 στους 30 ασθενείς, ενώ η άλλη έρευνα κάνει λόγο για φλεγμονή του οφθαλμικού βλεννογόνου σε 9 από 1.099 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επιπροσθέτως, η οφθαλμολογική ακαδημία των ΗΠΑ συστήνει στους οφθαλμίατρους να φορούν μια full face μάσκα που καλύπτει τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα, ειδικά όταν ασθενείς που έχουν αυτού του είδους της φλεγμονής στον ιστό που αποτελεί το «περίγραμμα» των οφθαλμών έχουν, ταυτόχρονα, πυρετό και αναπνευστικά συμπτώματα.

Εξάλλου, Βρετανοί ΩΡΛ προειδοποιούν πως η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ίσως αποτελεί σύμπτωμα μόλυνσης από κορονοϊό COVID-19.Άλλα συμπτώματα της ασθένειας COVID-19 περιλαμβάνουν τον πονόλαιμο αλλά και τα γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Τα βασικά συμπτώματα είναι ο πυρετός, ο ξηρός βήχας και η απώλεια της αναπνοής. Η παρουσία τους επιβάλλει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετοί φορείς του κορονοϊού ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί ή να φέρουν ήπια συμπτώματα.