Λήψη αποφάσεων σε τηλεδιάσκεψη φορέων υγείας για την διαχείριση των ύποπτων περιστατικών

H Oργάνωση των Iατρείων Δημόσιας Υγείαςwaerfsd-1024x684 Παγκύπρια και των Κλινικών διαχείρισης ύποπτων περιστατικών για κορωνοϊό, η οργάνωση των Νοσοκομείων Αναφοράς που είναι το ΓΝ Αμμοχώστου και η οργάνωση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας απασχόλησε και σήμερα την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιείται  για 2η ημέρα με την  συμμετοχή της ηγεσίας του ΟΚΥπΥ , του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, της Διευθύντριας του Γραφείου του Υπουργείου Υγείας  Αναστασίας Ανθούσης και των Ιατρικών και Εκτελεστικών Διευθυντών των Γενικών Νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου και που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν θέματα που αφορούν τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, τους θαλάμους υπόπτων περιστατικών αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας με τα Κέντρα Αναφοράς όπως είναι το ΓΝ Αμμοχώστου .

Ο κ. Μουτήρης είπε πως επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο στο επόμενο σύντομο διάστημα να καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ασθενών που θα χρειαστούν εντατική υποστήριξη καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση   νέων κρουσμάτων. Πρόσθεσε δε, πως το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για σταδιακή επαναλειτουργία του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου την Δευτέρα παραμένει, όπως είπε.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε, πως αύριο  Δευτέρα 30 Μαρτίου θα λειτουργήσει στο ΓΝ Πάφου, η κλινική ύποπτων περιστατικών , παράλληλα με την ΜΕΘ και σταδιακά τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες κλινικές, του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου .