ΚΚΕ: Η “αλληλεγγύη” της Ε.Ε. είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ως το πιο σύντομο ανέκδοτο χαρακτηρίζει την «αλληλεγγύη» των κρατών μελών της ΕΕ το ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή τηλε-σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÃÃ ÔÇÓ ÊÅ ÔÏÕ ÊÊÅ ÄÇÌÇÔÑÇ ÊÏÕÔÓÏÕÌÐÁ ÓÔÇÍ ÐÁÑÁËÉÁ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ ÓÔÏÍ ËÅÕÊÏ ÐÕÑÃÏ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Αποδέσμευση από το λάκκο των λεόντων

Οι λαοί θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν την κρίση με σκληρή πολιτική μνημονίων διαρκείας σημειώνει το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ.

Σχολιάζοντας ειδικότερα τη στάση της Άγκελας Μέρκελ ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται για τους δικούς της μονοπωλιακούς ομίλους.

Μιλώντας στον RealFm ο Δ. Κουτσούμπας εκτίμησε δε, πως η πορεία αυτή της ΕΕ δεν πρόκειται να ανακοπεί, λέγοντας ότι «η Γαλλία και η Γερμανία απαγόρευσαν ακόμη και τις εξαγωγές αναγκαίου υγειονομικού υλικού σε άλλες χώρες. Αυτό αποδεικνύει, αυτό που σε χίλιους δυο τόνους και τρόπους λέγαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι αυτή η ΕΕ δεν είναι ένωση λαών, δεν είναι ένωση για τα συμφέροντα των λαών, είναι λυκοσυμμαχία, είναι λάκκος των λεόντων, είναι ιμπεριαλιστική ένωση κρατών».

Κατά τον Δημήτρη Κουτσούμπα «βεβαίως δεν αρκεί μια πιο σκληρή στάση απέναντί της, που εμείς έτσι κι αλλιώς το λέγαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν ακούν σ’ αυτά τα ζητήματα, επειδή έχουν άλλη ρότα, άλλη στρατηγική, άλλη άποψη που αποδεικνύεται παντελώς λαθεμένη. Εδώ χρειάζεται πλέον να κινηθούν οι διαδικασίες πρώτα απ’ όλα μέσα απ’ τον ίδιο το λαό, με τη λαϊκή θέληση για αποδέσμευση από την ΕΕ και να έχουμε αλλαγές και στην οικονομία και στην κοινωνία όπου πραγματικά ο λαός θα μπορεί να καθορίζει, με κεντρικό σχέδιο είτε αυτό αφορά την Υγεία, είτε την Παιδεία, είτε συνολικά την Οικονομία».

«Η περιβόητη αλληλεγγύη των κρατών – μελών της ΕΕ αποτελεί πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο. Όποια έκβαση και αν υπάρξει στις διαπραγματεύσεις των αστικών κυβερνήσεων, το σίγουρο είναι ότι οι λαοί θα κληθούν να πληρώσουν ξανά τη νέα κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Τα όποια δάνεια δοθούν από τον ESM θα συνοδευτούν με την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρής πολιτικής μνημονίων διαρκείας τα επόμενα χρόνια, για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου».

«Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό να παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Θρυαλλίδα νέας κρίσης

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι ο κοροναϊός ήταν ο καταλύτης και η θρυαλλίδα για  την εκδήλωση μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και νέας κρίσης.

Χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι αφορούν κυρίως την ενίσχυση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

«Δυστυχώς την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι πάλι θα κληθούν να καλύψουν και τα νέα δημοσιονομικά κενά και τις πιθανές νέες δανειοδοτήσεις και αυτό που ονομάζουμε κρίση στην ελληνική, ευρωπαϊκή οικονομία. Και αυτό φάνηκε βέβαια και στη χθεσινή Σύνοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Προτεραιότητα η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

«Παντελώς ανεπαρκή» χαρακτήρισε και τα μέτρα για τον κοροναϊό ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι το ΚΚΕ βάζει σε προτεραιότητα την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ενώ άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ότι στο θέμα της επίταξης η θέση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε παράλληλα τις ανησυχίες του για το δημόσιο σύστημα Υγείας σημειώνοντας: «Φοβάμαι ότι δε θα αντέξει, ήδη είναι στα όριά του. Ήδη γιατροί, νοσηλευτές είναι στα όρια της εξάντλησης. Και της ανθρώπινης εξάντλησης».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν φτάνουν οι 2000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ή οι 500 γιατροί.

«Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία και όχι η πληρωμή, τώρα το ιδιωτικό κρεββάτι ΜΕΘ απ’ τα 800 ευρώ που έδινε το κράτος να το πληρώνει 1600 ευρώ ημερησίως, επειδή φωνάζει ο μεγάλος ιδιώτης κλινικάρχης, ο οποίος πλούτισε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ξέρουμε ότι αυτός ο τομέας είχε μεγάλη κερδοφορία. Έλεος δηλαδή, που θα πάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.