Aλληλεγγύη:Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία

 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του αφού αναφέρει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι ορθά, σημειώνει:imagew
Καλούμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα στο ακέραιο και με αυτοσεβασμό και ευθύνη. Να μείνουμε στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας, το Σύστημα Υγείας και την Κύπρο μας.
Παράλληλα, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση ο τρόπος με τον οποίο τα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Μέσα Επικοινωνίας σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, απεδύθησαν τις τελευταίες μέρες σε προεκλογικό αγώνα με φιλευσπλαχνία και φιλανθρωπία πρωτόγνωρη.
Ξέχασαν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό τους, την άτεγκτη στάση τους απέναντι στους «κουρεμένους», τη στήριξη τους σε τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες σε βάρος του φτωχοποιηθέντος λαού.  Τώρα προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη  για την αναγκαιότητα σκληρότερων μέτρων και για την στοργική στάση της κυβέρνησης προς όσους έχουν τραγικά πληγεί.
Για την διασπορά του ιού σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία μας, δεν ευθύνεται ο «ανόητος λαός», αλλά οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
Άλλωστε, είναι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις μας που για δεκαετίες δίδαξαν τον λαό μας να επενδύει στην αδιαφορία και στην ανευθυνότητα, με παιδαριώδεις αλλά αληθοφανείς δικαιολογίες.