Δρ.Ιωσήφ Κάσιος:Το lock down, έπρεπε να γίνει χθες και όχι μετά από βδομάδες

Έκκληση προς την κυβέρνηση  να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έκανε μέσω του Τρίτου ραδιοφώνου ο δρ. Ιωσήφ Κάσιος. cache_728x3000_Analog_medium_902206_91961_2332020«Αυτό που συζητούμε εδώ και λίγες μέρες, το lock down, έπρεπε να γίνει χθες και όχι μετά από μια ή δυο βδομάδες, αν θέλουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε. Εκείνο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να σώσουμε τις ζωές. Και για να το κάνεις αυτό πρέπει να δράσεις γρήγορα και αποτελεσματικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβάνομαι τις επιπτώσεις που θα έχει στην Οικονομία, τα λεφτά όμως μπορούν να ξανακερδηθούν, αλλά αν χάσουμε ζωές δεν μπορούν να επανέλθουν».
Τόνισε ακολούθως ότι «η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και όχι να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Με δεκατέσσερις μέρες lockdown θα έχεις περιμαζέψει το κάθε τι και θα έχεις μια καθαρή εικόνα προς τα πού πας. Αν περιμένουμε ακόμη 14 μέρες για να δούμε πού πάμε, νομίζω θα θρηνήσουμε πολλές ζωές».
 «Πρέπει να πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα επειδή υπάρχει ανυπακοή, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ελλάδας» σημείωσε στη συνέχεια.

Ο γιατρός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των μαζικών συναθροίσεων σε πάρκα και άλλους χώρους, επισημαίνοντας ότι «μεταξύ αυτών υπάρχουν σίγουρα άτομα που είναι φορείς ασυμπτωματικοί και καταλαβαίνετε τον κίνδυνο της διασποράς».

Ανέφερε ακόμη ότι «οι προσωπικοί γιατροί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου, καθώς υπάρχουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, οι οποίοι μπορούν να μας μεταδώσουν τον ιό».

«Θα πρέπει να γίνονται τεστ και τεστ,  κάθε μέρα και σε όλο τον πληθυσμό, εάν θέλουμε να προλάβουμε την πανδημία η οποία μαστίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία κτλ» επεσήμανε..

«Χαίρομαι που ακούω ότι ιδιωτικά χημεία θα αρχίσουν να κάνουν αυτά τα διαγνωστικά τεστ, και σίγουρα πρέπει να κοινοποιούν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και η παραπομπή μέσω προσωπικών γιατρών θα βοηθήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών» σημείωσε καταληκτικά.