Πρέπει να εντοπιστούν όσοι νοσούν, δηλώνει κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ


 Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους imagewγια να νικήσουν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν, στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορωνοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

Ο Mike Ryan, κορυφαίος εμπειρογνώμονας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.τόνισεότι με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως να ξεπερνά τις 300.000 και τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από 13.000,  οι χώρες δεν θα καταφέρουν να νικήσουν τον κοροναϊό, αν η καραντίνα δε συνοδεύεται από μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο BBC, «αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε όσους είναι άρρωστοι, αυτούς που έχουν τον ιό και να τους απομονώσουμε. Να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε.

Εάν δεν θέσουμε τώρα σε εφαρμογή τα ισχυρά μέτρα δημόσιας υγείας», είπε, «όταν αρθούν οι περιορισμοί, ο κίνδυνος είναι η ασθένεια να αναζωπυρωθεί».