Νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Πάφου, το ένα από τα εννέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα

Ένα από τα εννέα σημερινά   επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι νοσηλευτής που εργάζεται στο  ΓΝ Πάφου.Ο νοσηλευτής εργαζόταν στον παθολογικό θάλαμο, τον οποίο είχαν επισκεφθεί  οι Βρετανοί για να δουν τον 65χρονο συγγενή τους, που αποτέλεσε το πρώτο imagew-2-11-770x439_c_0θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφνα με το ΚΥΠΕ, η  Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και του νέου  κρούσματος  στην Πάφο και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σήμερα συνεχίστηκε η λήψη δειγμάτων και από το υπόλοιπο προσωπικό του ΓΝ Πάφου.

Στο μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει και αύριο το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου. Η αναστολή της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή , σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με ειδικές όμως  διευθετήσεις για αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία.

Επίσης έχει ανασταλεί η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων τα προγραμματισμένα και  επείγοντα, καθώς επίσης και όλων των χειρουργικών επεμβάσεων και οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στον Ιδιωτικό τομέα (Ευαγγελισμό και Κυανού Σταυρό  κατόπιν συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τα αναφερόμενα Νοσηλευτήρια).

Εξαίρεση αποτελούν επίσης, τα αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία, όπου θα γίνει ειδική διευθέτηση για εξυπηρέτηση τους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες κλινικές.

Μετά το παλαιότερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός , ολοκληρώθηκε  η λήψη δειγμάτων από το προσωπικό και τους ασθενείς του Νοσοκομείου για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων ενώ τα αποτελέσματα από τα μισά  δείγματα  είναι αρνητικά.

Σημειώνεται πως το Ιδιωτικό Νοσοκομείο έχει προχωρήσει σε όλες ς τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου τους  στο ελάχιστο και στα άκρως απαραίτητα δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Επαρχία, κυρίως με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου .

Χθες εξάλλου  έλαβαν εξιτήριο και μετέβησαν σπίτι τους ο οδηγός ταξί με τη σύζυγο του, που ήταν από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που μεταφέρθηκαν για θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ωστόσο εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω και βεβαρυμένου ιστορικού, εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου σε διπλανή κλίνη από τον 65χρονο συμπατριώτη του.