Θετικοί στον κορωνοϊό οι 4 ασθενείς που μεταφέρθηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου


Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν οι τέσσερις ασθενείς που μεταφέρθηκαν σήμερα από Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.2837717

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Πάφου και φαίνεται ότι προσβλήθηκαν από το κορωνοϊό ενδονοσοκομειακά, ενώ ένα άτομο ήταν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του στη Λάρνακα και παρουσίασε συμπτώματα του ιού.

Η τέταρτη ασθενής είναι γυναίκα ηλικίας 79 ετών, η οποία ήρθε από τη Βρετανία πριν δύο περίπου εβδομάδες και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο Παραλίμνι, αφού παρουσίασε διαταραχές λόγω πάθησης από την οποία έπασχε. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και για κορωνοϊό και βγήκε θετική.

Σε γραπτή ανακοίνωση του το ιδιωτικό νοσηλευτήριο αναφέρει ότι «τα εξωτερικά του ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα για προληπτικούς λόγους».

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Η κρισιμότητα της κατάστασης του αποδίδεται στο προηγούμενο βεβαρημένο ιατρικό του ιστορικό.

Εν τω μεταξύ οι δύο από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς και διαπιστώθηκε ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό με νέες εξετάσεις, αναμένεται ότι αύριο θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν σπίτι τους όπου θα περιοριστούν για 14 μέρες.