Στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας ο καθηγητής Μπάφας, ύποπτος για απάτες στο ΣΑΠΑ

Σήμερα αναμένεται να διαφανεί κατά πόσο ο 73χρονος καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Δρ. Γεώργιος Μπάφας από την Ελλάδα που συνελήφθη χθες για την υπόθεση της Α’ φάσης του ΣΑΠΑ, θα είναι σε θέση να συνεχίσει την κατάθεση του ενώ οι ανακριτές σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία θα κρίνουν κατά πόσο μετά την κατάθεση του θα αφεθεί ελεύθερος ή αν θα ζητηθεί να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.ÁÓÔÕÍÏÌÉÁ  ÐÅÑÉÐÏËÉÁ  ÅÎÁÑ×ÅÉÁ

Εναντίον του 73χρονου εξετάζονται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη και δεκασμού δημόσιου λειτουργού.

Ο κ. Μπάφας κατονομάστηκε από τον τελούντα σε διαθεσιμότητα Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαλληκίδη ως το πρόσωπο που μεσολαβούσε υπέρ γερμανικής εταιρείας που ανέλαβε τελικά το έργο της βιολογικής μονάδας.

Με βάση την κατάθεση ομολογία του Ευτύχιου Μαλληκίδη ο Μπάφας χρημάτισε τον ίδιο , τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα τότε Δήμαρχο Πάφου και ένα δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ που έχει αποβιώσει προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει την εκτέλεση του έργου όπως και έγινε.

Η Αστυνομία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του καθηγητή, ο οποίος αντιπροσώπευε γερμανική εταιρεία, που είχε αναλάβει την κατασκευή του βιολογικού σταθμού του ΣΑΠΑ.

Ο 73χρονος καθηγητής αφίχθη στην Κύπρο στις 10:00 χθες το πρωί και ακολούθως αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης του μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού όπου βρίσκονται οι ανακριτές του κλιμακίου της υπόθεσης.

Ωστόσο λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής ανάκρισης από κλιμάκιο των ανακριτών στο ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου της Α’ φάσης, όπου και κρατείται για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο κ. Μπάφας όπως είχε αναφέρει και με σχετική του γραπτή επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο δικηγόρος του Ξένιος Ξενόπουλος, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή του να έλθει στην Κύπρο εθελοντικά και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των κυπριακών ανακριτικών Αρχών.

Σήμερα θα διαφανεί από τους θεράποντες ιατρούς η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του κι ο περαιτέρω χειρισμός της υπόθεσης από πλευράς ανακριτικών αρχών.