Χαβαντίς: «ΤΔΒΚ, ο παράδεισος του μαύρου χρήματος»

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Χαβαντίς” στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο «ΤΔΒΚ, ο παράδεισος του μαύρου χρήματος» αναφέρεται στην έκθεση “International Narcotics Control Strategy Report”, που ετοιμάστηκε από το “Bureau of International Narcotics Enforcement Affairs” του αμερικανικού Στέιτ ed711d91c7768ee130b7a605ca274853Ντιπάρτμεντ, στην οποία όπως γράφει η εφημερίδα γίνεται ευρείας έκτασης αναφορά στα κατεχόμενα.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στις παράνομες δραστηριότητες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γίνονται στο «βορρά» μέσω της Πράσινης γραμμής, γράφει η εφημερίδα.

Αναφέρει ακόμα ότι, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι “αρχές” του ψευδοκράτους παρά το ότι έχουν προχωρήσει στη λήψη ορισμένων μέτρων για αντιμετώπιση ορισμένων αδυναμιών που αντιμετωπίζουν στην αντιμετώπιση της παρανομίας, εντούτοις αδυνατούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τους «νόμους».

Η έκθεση αναφέρεται επίσης στις ανησυχητικές διαστάσεις που έχουν πάρει οι παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα στο τομέα του τζόγου, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομων στοιχημάτων, και στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των παράκτιων τραπεζών.