Μακελειό στη Γερμανία:Βρέθηκε βίντεο με ομολογία του δράστη

Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, έπειτα από επίθεση ένοπλου άνδρα σε νυχτερινά καταστήματα με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου, κοντά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.6401363

Παρότι αρχικά γινόταν λόγος για αρκετούς δράστες, εντούτοις η εφημερίδα «Hanauer Anzeiger» διευκρίνισε ότι ο δράστης ήταν μόνο ένας.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σε δύο μπαρ της γερμανικής πόλης.

Ο ύποπτος «μακελάρης» εντοπίστηκε νεκρός, εντός της οικίας του. Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, βρέθηκε η σορός μίας γυναίκας – πιθανώς της μητέρας του – ανεβάζοντας περαιτέρω το μέγεθος του αιματοκυλίσματος.

Η γερμανική αστυνομία θεωρεί ότι ο δράστης έπραξε μόνος, χωρίς τη βοήθεια δεύτερου ατόμου. Τα κίνητρά του, πάντως, παραμένουν υπό διερεύνηση.Από την πρώτη στιγμή, στα social media δημοσιεύθηκαν διάφορα βίντεο, τα οποία απεικονίζουν την κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας.

Πώς έγινε το μακελειό

Ο ύποπτος δράστης φέρεται να εισήλθε σε μπαρ, στο κέντρο της πόλης, και αφού άνοιξε πυρ, μετέβη σε δεύτερο νυχτερινό κέντρο στην ίδια περιοχή.6400955

Μάλιστα, αναφορές κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, η εμπλοκή του οποίου ωστόσο, τελεί υπό αμφισβήτηση.

Βρέθηκε η ομολογία του δράστη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel», ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας εντόπισαν ομολογία του υπόπτου, ο οποίος – μέσω βίντεο – φέρεται να εξηγεί τα κίνητρά του.

Πληροφορίες της Deutsche Welle, μάλιστα, κάνουν λόγο για ακροδεξιό ιστορικό του δράστη, ενώ στο επίμαχο βίντεο ο ίδιος φέρεται να επισημαίνει τα εξής:

«Συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία, θα πρέπει να εξοντωθούν».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό.

«Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι στους ανθρώπους στο Χανάου, όπου στο κέντρο της πόλης διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.