Ελλάδα:Οι γονείς του 11μηνου βρέφους ζητούν δημόσια συγγνώμη για τα τα περί σεξουαλικής κακοποίησης

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο ιατροδικαστής που αναφέρθηκε στα περί σεξουαλικής κακοποίησης για να τελειώσει εδώ η ιστορία, ζήτησε ο δικηγόρος των γονιών του νεκρού βρέφους από τη Συρία  που αναφέρθηκε έντονα στη δοκιμασία που πέρασαν οι γονείς μετά τον χαμό του μωρού τους.6371733

«Η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασαν οι άνθρωποι αυτοί» δήλωσε ο δικηγόρος των γονιών του νεκρού βρέφους, Αναούρ Μπάκρι και πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open «φτάσαμε στη δικαίωση ύστερα από τόσες ημέρες. Με τον δικό μας ιατροδικαστή, με τη συμβολή της Αστυνομίας, που έψαξε να βρει την αλήθεια και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά».Ο ίδιος τόνισε ότι έκανε τα παράπονά του για τις ατυχείς δηλώσεις του ιατροδικαστή και παρότι ο πατέρας του παιδιού τον συγχώρεσε, ο δικηγόρος είναι αποφασισμένος να τον κυνηγήσει μέχρι τέλους.

«Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Να ζητήσει ο Μπουζιάνης δημόσια συγγνώμη και θα τελειώσει εκεί η ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.Για την τραγωδία που βιώνει, αλλά και την περιπέτεια στην οποία μπήκε μίλησε ο νεαρός πατέρας που ενώ έχασε το 11 μηνών βρέφους του, κατηγορήθηκε και για τη σεξουαλική του κακοποίηση.

«Ηταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου» τόνισε και πρόσθεσε για τη σύζυγό του που είναι έγκυος: «Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος οι αρχές πήραν «και το άλλα παιδάκια, τα μάζεψαν όλα με συνοπτικές διαδικασίες και τα πήραν. Όταν συνειδητοποίησε το παιδάκι ότι πήραν τον πατέρα και τη μητέρα του, ήταν αποσβολωμένο». «Δεν θα το ξεχάσει ποτέ» προσθέτει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας εξήρε τον ρόλο της αστυνομίας που δεν πίστεψε το σενάριο της σεξουαλικής κακοποίησης και διερεύνησε την υπόθεση.

«Η ελληνική αστυνομία ήταν αυτή που μας πίστεψε πρώτη. Προς τιμήν της ήταν αυτή που δεν πίστεψε εξ’ αρχής το σενάριο κι έσπευσε να ψάξει την ιστορία, που θα μπορούσε απλά να πάρει το πόρισμα και να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα και την υπόθεση στο συρτάρι» ανέφερε.

Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας: Βεβιασμένη εκτίμησηΣτο μεταξύ, κριτική για τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή άσκησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Δρ. Γρηγόρης Λέων.

«Εμείς οι ιατροδικαστές ως επιστήμονες πρέπει να λειτουργούμε με επιστημονικούς κανόνες. Όταν λειτουργούμε έτσι, αποφεύγονται τα λάθη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε μια βεβιασμένη αρχική πρώτη εκτίμηση, πρώτα ανεπίσημα και μετά επίσημα, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ολοκληρώσει το σύνολο της ιατροδικαστικής εξέτασης» τόνισε ο κ. Γρηγόρης Λέων.Αναγνώρισε ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, ωστόσο, τόνισε πως δεν γνωρίζει γιατί συνέβη αυτό και δήλωσε ότι το τόσο βιαστικό πόρισμα έκανε και στον ίδιο εντύπωση καθώς στιγματίζεται μία οικογένεια.

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει κάποια επίπτωση για την αρχική λάθος εκτίμηση στους ιατροδικαστές που έκαναν τις σχετικές δηλώσεις, ο κ. Λέων σημείωσε ότι το ζήτημα πλέον θα πάει από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στην οποία ανήκουν και από εκεί στο υπ. Δικαιοσύνης, στο οποίο έγκειται το αν θα υπάρξει κάποια επίπληξη.