Υπ.Δικαιοσύνης:Σημαντική πρόοδος στην υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα

Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην υπόθεση της απόπειρας φόνου με την επίθεσης από κουκουλοφόρο σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της Κυριακή, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης.imagew

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση της επίθεσης με 25 πυροβολισμούς στην Αγία Νάπα, ο κ. Σαββίδης αρχικά είπε πως υπήρξε μια άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και έγιναν από την ίδια ώρα συσκέψεις της ηγεσίας της Δύναμης επί τόπου, καθώς και εξονυχιστικές έρευνες. Βρέθηκε ένα όπλο, συνέχισε, έγιναν κάποιες επιστημονικές εξετάσεις και συνελήφθη ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του.

«Δεν είναι εύκολο πράγμα να διαλευκανθεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως αυτή της απόπειρας φόνου», είπε, και ευχήθηκε τα τραυματισμένα θύματα της επίθεσης να ανακάμψουν. «Ελπίζω ότι σιγά σιγά και μεθοδικά, όπως πρέπει να προχωρούν οι έρευνες, θα μπορέσουμε να προχωρήσουν οι Αστυνομικές αρχές στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτό θα το δούμε με την πορεία των ερευνών αλλά πιστεύω ότι ήδη έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην υπόθεση», είπε.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε πως ο κάθε άνθρωπος που κρατείται είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου από το Δικαστήριο.