Η Ρωσία διαψεύδει την Άγκυρα ότι σκοτώθηκαν δεκάδες Σύροι στρατιώτες στην Ιντλίμπ,

 

Ο ρωσικός στρατός αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του τουρκικού στρατού για το θάνατο δεκάδων Σύρων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, λέγοντας ότι οι «ανεύθυνες δηλώσεις» της Τουρκίας μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε κλιμάκωση της κατάστασης και σε βιαστικές αποφάσεις.940239

«Το (Ρωσικό) Κέντρο για τη Συμφιλίωση του εμπόλεμων μερών εφιστά την προσοχή στην ευθύνη (που φέρουν) οι αξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας για την παροχή ψευδών πληροφοριών στην ηγεσία της χώρας για τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή .

«Τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις συμβάλλουν μόνο στην κλιμάκωση της κατάστασης και στη λήψη βιαστικών αποφάσεων που δεν ανταποκρίνονται στα αμοιβαία συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας» πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για «εξουδετέρωση» 63 Σύρων στρατιωτών.

Μυρίζει «Μπαρούτι»  η κατάσταση στην Ιντλίμπ

Το τελευταίο διάστημα ο στρατός της Συρίας πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην επαρχία Ιντλίμπ, με στόχο την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε, μετά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι ο συριακός στρατός έπληξε τουρκικά παρατηρητήρια βόρεια της Ιντλίμπ.

Η Άγκυρα προχώρησε σε αντίποινα, πλήττοντας συριακούς στόχους.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε κατηγορήσει τη Συρία και τη Ρωσία για επιθέσεις κατά πολιτών στην επαρχία Ιντλίμπ,.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατήγγειλε ότι η κλιμάκωση οφείλεται στην αποτυχία της Άγκυρας να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του 2019.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τρομοκράτες και εξτρεμιστές εφοδιάζονται με όπλα από περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.