Υπό κράτηση ο 28χρονος που απήγαγε την πρώην συμβία του και το βρέφος τους

Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 28χρονου, ο οποίος καταζητείτο και συνελήφθη σε σχέση με την απαγωγή της 19χρονης πρώην συμβίας του και του 10 μηνών βρέφους τους, που είναι καλά στην υγεία τους.imagew

Το περιστατικό, σημειώθηκε γύρω στις 10:30 χθες και καταγγέλθηκε  από φιλικό πρόσωπο της 19χρονης, στις 13:30. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και τους Υπεύθυνους Αξιωματικούς του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος Λεμεσού.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 28χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που ενδεχομένως να βοηθούσαν στον εντοπισμό του ιδίου καθώς και των δύο απαχθέντων προσώπων.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συντονισμένες επιχειρήσεις έρευνας σε διάφορα σημεία στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, μετά από συλλογή πληροφοριών ότι πιθανόν εκεί να βρίσκεται ο ύποπτος, ενώ μετά από πληροφορία που έφθασε στις 21:30, διαπιστώθηκε ότι το όχημα του βρισκόταν σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού.

Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και διαπραγματευτές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού. Έπειτα από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος και η πρώην συμβία του, με το βρέφος, βρίσκονταν σε συγκεκριμένο υποστατικό της περιοχής.

Αφού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας του υποστατικού, μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν σε αυτό, όπου εντόπισαν και προχώρησαν στη σύλληψη του 28χρονου, ενώ η γυναίκα και το βρέφος οδηγήθηκαν σε ασφαλές χώρο της Αστυνομίας, όπου και κλήθηκε λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτησή του για υπόθεση απαγωγής, κοινής επίθεσης, απειλής βιαιοπραγίας, οδήγησης οχήματος χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη και τροχαίων παραβάσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η  Αστυνομία ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στον εντοπισμό της γυναίκας και του βρέφους που φέρεται να είχαν απαχθεί και στον εντοπισμό και σύλληψη του υπόπτου.