Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του Α. Κυριάκου, λέει ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας

 

Οι ισχυρισμοί που εκφράζει δημόσια ο πρώην Υπαρχηγός Αστυνομίας, Ανδρέας Κυριάκου, σχετικά με το πρόσωπο μου είναι «ανυπόστατοι, αστήρικτοι και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.imagew

«Αντιλαμβάνομαι τη θέση του κ. Κυριάκου να θέλει να υπερασπιστεί δημόσια ή άλλως πως τον εαυτό του, αλλά απέναντι του δεν είναι ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας, αλλά το κράτος, το οποίο τότε αποφάσισε και προχώρησε στη διερεύνηση των ενδεχόμενων πράξεων ή παραλείψεων του όταν ήταν Υπαρχηγός της Αστυνομίας», αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου.

Αναφέρει, επίσης, ότι «σε καμία περίπτωση θα ακολουθήσω το παράδειγμα του κ. Κυριάκου να καταφύγω σε δημόσιο διάλογο μέσω των ΜΜΕ για να κριθεί ένα θέμα για το οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας με δήλωση του (06/02/2020) διευκρίνισε ότι ‘η αναστολή της ποινικής δίωξης δεν σημαίνει αθώωση του κ. Κυριάκου’».

«Εν πάση περιπτώσει επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματα μου για τους μέχρι τώρα ή μελλοντικούς ισχυρισμούς και αναφορές του κ. Κυριάκου που θίγουν το όνομα, την υπόληψη και την επαγγελματική μου πορεία», καταλήγει ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας.