ΠΣΕΜ:Ολοήμερη αποχή μαθητών μέσης εκπαίδευσης από τα μαθήματα τους αύριο Τετάρτη

Η ΠΣΕΜ κοινοποίησε τη Δευτέρα στα ΜΜΕ την  ανακοίνωση της Γραμματείας της Οργάνωσης με την οποία καλεί τους μαθητές μέσης εκπαίδευσης σε ολοήμερη αποχή imagewαπό τα μαθήματα την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε μετά το καθολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 29ης Ιανουαρίου υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και προστίθεται ότι «έχουμε την υποχρέωση να ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της θέλησης της πλειοψηφίας των μαθητών».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ  άλλων ότι εδώ και τρία χρόνια το οργανωμένο μαθητικό κίνημα εκφράζει τη σταθερή του θέση ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, με δημοψηφίσματα, συλλογή υπογραφών, συνεδριακές θέσεις, ψηφίσματα επαρχιακών συνδιασκέψεων και με μεγάλη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η ΠΣΕΜ προσθέτει ότι “η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπουργείο Παιδείας”.

Αναφέρεται επίσης στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας στον οποίο, συνεχίζει,  μετέφερε προφορικά τη θέση και τις εισηγήσεις της για τον τρόπο αξιολόγησης του μαθητή.

Προσθέτει ότι «ο Υπουργός άκουσε τις θέσεις μας και διαβεβαίωσε ότι θα μας καλέσει σε διάλογο εντός Ιανουαρίου για να καταθέσουμε τις εισηγήσεις μαζί με τους άλλους φορείς, αλλά ο Υπουργός όχι μόνο δεν μας κάλεσε αλλά σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις του τον Ιανουάριο ανέφερε ότι θα  κάνει ‘διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς’ αγνοώντας το μαθητικό κίνημα, αγνοώντας ότι οι πιο άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή τη διαδικασία είναι οι μαθητές».