Ελ.Θεοχάρους:Να βοηθηθούν οι καλοπροαίρετοι δανειολήπτες

Την ανάγκη να βοηθηθεί όσο το δυνατό περισσότερο η ομάδα των καλοπροαίρετων δανειοληπτών οι οποίοι αντιμετώπισαν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και δεν έτυχαν της ανάλογης στήριξης από το κράτος, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) και του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στο πλαίσιο του νέου κύκλου επαφών που πραγματοποιούν από σήμερα με τα πολιτικά κόμματα οι δύο σύνδεσμοι, η κ. Θεοχάρους είπε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αναφύονται σε ό,τι αφορά την διαχείριση του μείζονος αυτού προβλήματος, όπως είπε, «της κυπριακής οικονομίας σε συνάρτηση με την εξέλιξη του Σχεδίου Εστία και των αναμενομένων ρυθμίσεων από τον κεντρικό τραπεζίτη που θα δώσει λύση στα πλαίσια και των ευρωπαϊκών κανονισμών σε ό,τι ταλανίζει τους πολίτες της χώρας μας που έχουν υποστεί την βαρύτατη οικονομική κρίση και βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης και της φτώχειας».

«Η προσπάθεια είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την ομάδα των καλοπροαίρετων συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετώπισαν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και δεν έτυχαν της ανάλογης στήριξης ούτε από τις τράπεζες ούτε από την Κυβέρνηση και ούτε από άλλους μηχανισμούς ενός κράτους προνοίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ Κώστας Μελάς είπε ότι κατά τη συζήτηση καλύφθηκε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δανειολήπτες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «λύσεις θα δοθούν και μέσω του Σχεδίου Εστία που θα προστατέψει την πρώτη κατοικία.

Ανέφερε ότι επιδίωξη των δύο συνδέσμων «είναι να μην εκποιηθεί η πρώτη κατοικία» και πρόσθεσε ότι «πρακτικά αυτό γίνεται αλλά θα γίνει και επίσημα πιο μαζικά».

Ο κ. Μελάς είπε ακόμη ότι αυτό μπορεί να γίνει «και μέσω του σχεδιασμού της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τον χειρισμό των εκποιήσεων/αναδιαρθρώσεων από τις τράπεζες που αναμένεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να το έχουμε έτοιμο για να το εξετάσουμε μαζί με την Βουλή που θα έχει τον κύριο ρόλο.

«θα βοηθήσουμε με τις εμπειρίες που αποκτήσαμε να κατατοπίσουμε τους δανειολήπτες που μπορούν να το εκμεταλλευτούν ούτως ώστε να βοηθηθεί και ένα ευρύτερο φάσμα δανειοληπτών», κατέληξε.