Οι ΗΠΑ απειλούν τον επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης ότι θα έχει τη μοίρα του Σολεϊμανί

 

Οι ΗΠΑ θα δολοφονήσουν τον Εσμαϊλ Γκαανί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης αν θέσει στο στόχαστρο Αμερικανούς, προειδοποίησε ο ειδικός αντιπρόσωπος 5922415ων ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ.

«Αν ο Γκαανί ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι δολοφονίας Αμερικανών τότε θα έχει την ίδια μοίρα», ανέφερε ο Χουκ, μιλώντας στην αραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, ο Πρόεδρος Τραμπ κατέστησε πολύ «σαφές ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον Αμερικανών ή αμερικανικών συμφερόντων θα λάβει μια αποφασιστική απάντηση, την οποία ο πρόεδρος έδειξε στις 2 Ιανουαρίου».

Ο Χουκ επίσης δήλωσε ότι πίστευε ότι «το ιρανικό καθεστώς» τώρα «καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να επιτεθεί στην Αμερική και να ξεφύγει από αυτήν».

Ο Γκαανί, ο οποίος έχει οριστεί επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί, είχε δηλώσει «ότι ο κόσμος σύντομα θα δει τα σώματα Αμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή».

Υποσχόμενος «να συνεχίσει  την πορεία του Μάρτυρα Σολεϊμανί με την ίδια δύναμη», ο Γκαανί ανέφερε επίσης ότι «η μόνη αποζημίωση» για τη δολοφονία του προκατόχου του «θα ήταν η απομάκρυνση της Αμερικής από την περιοχή».