Λιβύη:Ο φανατικός ισλαμιστής που εκτελεί το σχέδιο του Ερντογάν

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Αιγύπτου, ο άνθρωπος που ηγείται όλου του σχεδίου στη Λιβύη είναι ένας σκληρός τζιχαντιστής που υπηρετεί το δόγμα της δημιουργίας του Οθωμανικού Χαλιφάτου και λειτουργεί κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 

Οταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να εισβάλει στη Συρία, με την πρόφαση δημιουργίας «ασφαλούς ζώνης», δεν έστειλε τον τουρκικό στρατό να κάνει τη δουλειά. Έστειλε ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, τους οποίους διεθνείς παρατηρητές έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς «επικίνδυνους».1-672

Πληροφορίες αποκάλυψαν ότι στην εμπροσθοφυλακή των Τούρκων μετείχαν σύροι αντικαθεστωτικοί που βρήκαν την ευκαιρία να «πάρουν το αίμα τους πίσω». Παράλληλα, καθοριστική ήταν η συνδρομή τζιχαντιστών. Άνθρωποι που πήγαν στη Συρία από διάφορες περιοχές του πλανήτη, περνώντας από τα ορθάνοιχτα σύνορα της Τουρκίας,

Μέρος αυτών φαίνεται να «στρατολογεί» και τώρα ο Ερντογάν, αυτή τη φορά στη Λιβύη. Το τελευταίο διάστημα πάμπολλα είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποστολή χιλιάδων μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης προς υποστήριξη της κυβέρνησης Σάρατζ.

Ποιος είναι όμως ο επικεφαλής των δυνάμεων αυτών;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Αιγύπτου, ο άνθρωπος που ηγείται όλου του σχεδίου είναι ένας σκληρός τζιχαντιστής που υπηρετεί το δόγμα της δημιουργίας του Οθωμανικού Χαλιφάτου και λειτουργεί κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.EOqT5p8XsAA9gcE

Πρόκειται για τον Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι, ο οποίος εμφανίστηκε τελευταία στη Λιβύη  μετά την απόφαση της Αγκυρας για αποστολή σύρων μαχητών.

Πιστεύεται ότι ο Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι, με ιρλανδική – λιβυκή καταγωγή, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη μεταφορά τους, και ότι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις εξτρεμιστικές συριακές παρατάξεις καθώς και τον Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Τύπος της Αιγύπτου δημοσιεύει τη φωτογραφία που ο συγκεκριμένος μαχητής φιλά στο κούτελο τον Ερντογάν.

Ο «μηχανικός» της Τουρκίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα al-Arabiya, το Συριακό 1-673Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι ο Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι είναι ο «μηχανικός» -δηλαδή ο εγκέφαλος- αυτής της μεταφοράς των τζιχαντιστών και τους υποδέχεται στην Τρίπολη διανέμοντάς τους τον εξοπλισμό και τους ρόλους τους.

Οπως αναφέρει πάντα η ίδια ιστοσελίδα, «στα τέλη του 2019, ένα τάγμα που ανήκει στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης αποκάλυψε ότι ο Χαράτι στρατολόγησε τους τρομοκράτες που πολέμησαν υπό τη διοίκησή του στη Συρία και τους μετέφερε στη Λιβύη δημιουργώντας πολιτοφυλακή γνωστή ως Liwa al Ummah για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Σάρατζ.

Ο παρασκηνιακός του ρόλος

Στο σημείο αυτό, ο αιγυπτιακός Τύπος σημειώνει πως ο Χαράτι λειτουργεί παρασκηνιακά για να υλοποιήσει το τουρκικό στρατιωτικό σχέδιο στη Λιβύη και συντονίζει την άφιξη των τζιχαντιστών. Είναι τώρα ο ηγέτης του «Liwa Tarablus» ή της Ταξιαρχίας Τρίπολης και έχει μακρά ιστορία βίας και τρομοκρατίας, καθώς προηγουμένως πολέμησε στο Κοσσυφοπέδιο και στο Ιράκ.

Έζησε στην Ιρλανδία για 20 χρόνια και έφτασε στη Λιβύη όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες το 2011. Μάλιστα έχει ταυτοποιηθεί ως μέλος των «Επαναστατών της Τρίπολης» που εκείνη την εποχή ανέτρεψαν και δολοφόνησαν με φρικτό τρόπο τον Μουαμάρ Καντάφι.