Η Ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο διαψεύδει τα περι αναγνώρισης του ψευδοκράτους

Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία διέψευσε  δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ότι η  Ρωσία θα προχωρήσει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους .912afb985eeebb9f2af6b14a2dde8647

«Το δημοσίευμα δεν είναι αληθές», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας στο Sputnik.

Τη Δευτέρα, πρώτα η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην  Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Sozcu» και έπειτα σε άλλα κυπριακά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, προβλήθηκε με επιφυλάξεις το δημοσίευμα της   τουρκικής αντιπολιτευτικής εφημερίδας «Sozcu».

Το δημοσίευμα  υποστήριζε πως η Ρωσία σχεδιάζε να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, για να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Ωστόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριακος Κούσιος ερωτηθείς σχετικά χθες δήλωσε στο πρωϊνό δρομολόγιο του ΡΙΚ πως το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανάξιο σχολιασμού και πως η Κύπρος διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία.