Καμμένος: Η χώρα έχει κυβέρνηση

newego_LARGE_t_1101_54456513_type12713Πρόεδρος ΑΝΕΛ «Δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό»

«Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ.Καμμένος.
«Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης», σημείωσε.
Ερωτηθείς για το ποια θέση θα έχει στην κυβέρνηση, ο κ.Καμμένος τόνισε ότι θα τα ανακοινώσει όλα ο πρωθυπουργός.
Λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, προσήλθε στη Βουλή συνοδευομένος από συνεργάτες του και συνομίλησε με δημοσιογράφους και υπαλλήλους, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για το αποτέλεσμα.
Ο κ. Καμμένος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι θα προχωρήσει η συγκρότηση της κυβέρνησης και δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν την εκλογική μάχη.
Στις 15.30 ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την ορκωμοσία.

Ο κ. Καμμένος, του οποίου το κόμμα μπήκε στη Βουλή με ποσοστό 4,75% και 13 έδρες, δεν θέλησε να πει ποια χαρτοφυλάκια θα πάρουν στη νέα κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ. Τόνισε ότι αυτό θα ανακοινωθεί από τον κ. Τσίπρα όταν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια ότι σχηματίζει κυβέρνηση.

Αυτό ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Μαζί με τις 149 έδρες που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 36,34% του εκλογικού σώματος, η νέα κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα έχει πλειοψηφία 162 εδρών.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει αύριο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τους ΑΝΕΛ να αναλαμβάνουν 1 υπουργείο και 2 υφυπουργεία.