Τσίπρας: «Ο λαός ακυρώνει το μνημόνιο της καταστροφής»

«Ως  πρωθυπουργός δεν θα επιδιώξω ούτε ρήξη αλλά ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή»

 

Στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα, αντί στο Ζάππειο Μέγαρο, προτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας να εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο του έπειτα από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα.ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EXIT POLLS

Είπε ότι επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για να μοιραστεί την χαρά του με τον κόσμο, «που πέντε χρόνια τώρα περίμενε αυτήν την ημέρα».

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια πανηγυρίζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι, κυρίως από την Ισπανία και την Ιταλία.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ιστορική νίκη του λαού», και τόνισε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας δεν θα επιδιώξει «ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή».

Επανέλαβε ότι «η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής». «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα ανέφερε ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία δίκαιη λύση για να βγει από τον φαύλο κύκλο για να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές και τις αξίες που αποτέλεσαν ιδρυτικές της αξίες. Σ’ αυτόν τον διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με το δικό της σχέδιο για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Χωρίς ελλείμματα».