ΣΥΡΙΖΑ:Το πρόγραμμα που συμφώνησε η απερχόμενη κυβέρνηση με την τρόικα είναι νεκρό

Ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διαμηνύει προ τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει ο Υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης Γκίκας Χαρδούβελης εν όψει της αξιολόγησης της τρόϊκας για την τελευταία δόση προς την Ελλάδα, «είναι πλέον νεκρό».ΜΗΛΙΟΣ Γ    ΗΜΕΡΙΔΑ  ΚΡΙΣΗ

Ο κ., Χαρδούβελης, που περιγράφεται από τον κ. Μηλίο στην δήλωσή του ως «εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά», μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση, που παραμένει μέχρι να σχηματιστεί νέα και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας, είναι η κυβέρνηση που θα προωθήσει, θα υπερασπίσει και θα κατοχυρώσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά συγχρόνως είναι όχι απλώς ένα μήνυμα, είναι η αρχή της μεγάλης αλλαγής για όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει με τον αποπληθωρισμό, με την ύφεση, με την αυξανόμενη ανεργία, με την υπερχρέωση. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο, η χώρα μας, ο λαός μας είναι στη πρωτοπωρία μιας πολύ μεγάλης αλλαγής. Είμαστε όλοι συγκινημένοι και ευτυχισμένοι», είπε ο Γιάννης Μηλιός.

Και, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι θα κάνει αύριο στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, είπε: «Φαντάζομαι ότι ο κ. Χαρδούβελης θα κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, τεχνικού χαρακτήρα. Διότι αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει ο κ. Χαρδούβελης, ως εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά, είναι πλέον νεκρό».

Εξάλλου, την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας τομεάρχης `Αμυνας του κόμματος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, ενώ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.