Η «Αλληλεγγύη» προτείνει ένα ευρύτερο σύστημα μηχανισμού εξετάσεων στην εκπαίδευση

 

Στο ευρύτερο σύστημα του μηχανισμού εξετάσεων που προτείνει η «Αλληλεγγύη», αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΜ Γιάννη Λαπίθιο. Το σύστημα θα παρουσιαστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και αν βρει πρόσφορο έδαφος θα προωθηθεί για συζήτηση στη Βουλή.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Θεοχάρους είπε ότι με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΜ συζήτησαν σε ένα κλίμα αλληλεγγύης, κατανόησης και αγάπης όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαθητιώσα νεολαία. «Έχουμε κατανοήσει την αναγκαιότητα να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία με τον πιο ασφαλή και φθηνό τρόπο, ή δυνατόν με την δωρεάν μεταφορά στα σχολεία», είπε.

Η κ. Θεοχάρους σημείωσε στη συνέχεια πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί προστασίας των μαθητών και της ηρεμίας μέσα στα σχολεία εκτός από τη μετατροπή τους σε φρούρια  και φυλακές. Πρόσθεσε πως σε αυτό συμφωνούν με τη θέση των μαθητών  ότι δεν μπορούν να φοιτούν μέσα σε ένα χώρο που δεν είναι φιλικός, που δεν είναι χαρούμενος που δεν προάγει την ευεξία του μαθητή για να μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα στήριξης των μαθητών σε ζητήματα παραβατικότητας, την αναγκαιότητα σεξουαλικής αγωγής που πρέπει να ξεκινά από το νηπιαγωγείο, την αναγκαιότητα προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους των εξαρτήσεων, η κ. Θεοχάρους διαβεβαίωσε πως το Κίνημα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα παιδιά και θα κάνει ότι μπορεί για να τα στηρίζει.

Σε σχέση με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε πως αναγνωρίζουν τις δυσχέρειες που υπάρχουν, σημειώνοντας πως προτείνουν ένα ευρύτερο σύστημα αναθεώρησης του μηχανισμού των εξετάσεων που θα στηρίζεται στη λειτουργία του γενικού πιστοποιητικού εκπαίδευσης. «Θα προσπαθήσουμε να το συζητήσουμε και με τους μαθητές και με τους γονείς και με την ΟΕΛΜΕΚ και το Υπουργείο και σε περίπτωση που βρούμε ένα κοινό τόπο θα προχωρήσουμε στην κατάθεση του στη Βουλή προς έγκριση», είπε. Καταλήγοντας ευχήθηκε στους μαθητές καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπίθιος, αφού ευχαρίστησε την κ. Θεοχάρους για τη συνάντηση, είπε πως έχουν καταθέσει τις θέσεις για τα φλέγοντα ζητήματα που υπάρχουν σήμερα στον τομέα της παιδείας. Πρόσθεσε πως υπάρχει στήριξη από την Αλληλεγγύη, και σημείωσε πως η Πρόεδρος της αναφέρθηκε σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αξιολόγησης του μαθητή, το οποίο θα τους παρουσιαστεί σε μια επόμενη συνάντηση ούτως ώστε να εξετάσουν κατά πόσον μπορούν να το υιοθετήσουν ως ΠΣΕΜ.

«Εμάς η θέση μας παραμένει η ίδια ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και θα είμαστε σε επικοινωνία και με άλλα κόμματα για τα θέματα που συζητήσαμε με την Αλληλεγγύη», κατέληξε.