Εγκρίνεται σήμερα ο προϋπολογισμός του 2020

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η δεύτερη ημέρα συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 με ομιλίες Βουλευτών, που εξελίχθηκε σε εκατέρωθεν κριτική μεταξύ των Βουλευτών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επί του έργου της Κυβέρνησης και της κριτικής επί αυτού.imagew

Κατά το πρωινό μέρος της συνεδρίας της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα καλέσει σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων με συμμετοχή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και όσων ασχολούνται εκτός Βουλής με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Στην ανάγκη για διόρθωση στρεβλώσεων στο ΓΕΣΥ αναφέρθηκε στην ομιλία του και σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η συνεδρία της Ολομέλειας θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του Προϋπολογισμού μετά τις 18.00.

Με βάση την τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, τον Προϋπολογισμό υπερψηφίζουν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη.

Πριν την ψηφοφορία  επί του Προϋπολογισμού θα τεθούν σε ψηφοφορία οι τροπολογίες τις οποίες επεξεργάζονται οι υπηρεσίες της Βουλής και κυμαίνονται μεταξύ 50 και 60.

Σύμφωνα μεε το ΚΥΠΕ οι τροπολογίες θα είναι έτοιμες γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης και θα οριστικοποιηθούν με βάση τη θέση που διαμορφώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Στη συζήτηση που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν 7 Βουλευτές. Τελευταίος θα μιλήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανακοίνωσε ότι της ψήφισης του Προϋπολογισμού θα ακολουθήσει νομοθετικό έργο,έπειτα από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, προκειμένου  να εξεταστεί και τεθεί σε ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να δοθεί παράταση έξι μηνών στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την εγγραφή σωματείων  η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου.