Εντιμες αποφάσεις για τα κρατικά νοσηλευτήρια και ογκολογικά τμήματα, ζητεί ο ΕΛΑΖΩ


«Δεν υπάρχει χρόνος για τακτικισμούς, αναβολές και το ‘άσε να δούμε’. Εδώ και τώρα να παρθούν έντιμες αποφάσεις για τα αυτονομημένα Νοσοκομεία ώστε να μη καταρρεύσουν εντελώς» αναφέρει ανακοίνωση του Προέδρου του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ, Χρίστου Ανδρέου, ο οποίος σχολιάζει δηλώσεις του Υπουργού Υγείας πως δεν εκβιάζεται και για τις ευθύνες των γιατρών στα κρατικά νοσηλευτήρια για την κατάσταση σε αυτά.imagew

Στην γραπτή του δήλωσε ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι δύο πολυεθνικές εταιρίες έκαναν προσφορά για να δημιουργηθούν κρατικά ακτινοθεραπευτικά στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, «χωρίς το κράτος να δώσει ένα σεντ με τιμολόγιο υπηρεσιών πολύ πιο κάτω από όσα πληρώνει σήμερα ο ΟΑΥ και το Υπουργείο και το κράτος αδιαφόρησαν», ανέφερε.

Αναφέρει επίσης ότι στον προϋπολογισμό του 2020 για τον ΟΚΥπΥ δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ για το κρατικό ογκολογικό του Γ. Ν Λευκωσίας το οποίο φυτοζωεί και οι γιατροί και οι νοσηλευτές του αγωνίζονται να το κρατήσουν στη ζωή. Προσθέτει δε ότι στην Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνονται θαύματα με τη δημιουργία νέων κρατικών Ακτινοθεραπευτικών και βελτίωση των παλαιών μηχανημάτων, επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας.