Γ.Περδίκης: Οι πολίτες να αποφασίσουν μεταξύ Κινήματος Οικολόγων και κατεστημένων κομμάτων

«Το βασικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους το Μάιο του 2021 είναι αν θέλουν να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η εξαιρετική κοινοβουλευτική δράση και παρουσία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών ή προτιμούνgiorgos_perdikes να ενδυναμώσουν με τη ψήφο τους τα κατεστημένα κόμματα που μας κυβερνούν για δεκαετίες με το ρουσφέτι, τα σκάνδαλα, την κακοδιοίκηση και τις πολιτικές που καταπιέζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Μιλώντας στο Προγραμματικό Συνέδριο του Κινήματος, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, ο κ. Περδίκης ανέφερε ακόμη ότι αυτό που χαρακτηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση είναι ο νεποτισμός, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Είπε επίσης ότι το συνέδριο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των πολιτικών θέσεων του Κινήματος σε σχέση με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 2021, αλλά και στην παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου για τη περίοδο 2018-2019.peridiks

Απευθυνόμενος στους συνέδρους, ο κ. Περδίκης είπε ότι στο συνέδριο, το οποίο έχει συγκληθεί προκειμένου να καταλήξουμε σε μια νέα μεταξύ μας συμφωνία, σε ένα νέο πλαίσιο πολιτικών θέσεων, ως οικολογικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κίνημα, επιλέξαμε να αναδείξουμε έναν από τους λόγους που καθιστούν την εκλογική υποστήριξη στο κίνημα μας και  χρήσιμη για τους πολίτες και ωφέλιμη για την κοινωνία και θετική για το περιβάλλον και τα ζώα.

Συνέχισε, λέγοντας ότι το προσχέδιο πολιτικών θέσεων στο οποίο θα καταλήξουν σήμερα, μέσα από ξεκάθαρες, δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, δεν θα μείνει γράμμα κενό. «Όπως κάνουμε τα τελευταία 19 χρόνια, η θεωρία, τα λόγια και οι ωραίες διακηρύξεις που είναι γραμμένες στο χαρτί, μετουσιώνονται σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της Κύπρου, πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα, πράξη» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, ο πολίτης έχει πολλούς λόγους για να στηρίξει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, όπως η δραστήρια και επωφελής για το περιβάλλον, τον άνθρωπο, τα ζώα, την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και την πατρίδα και το λαό, κοινοβουλευτική του δράση.

Οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν αν προτιμούν το λαϊκισμό , τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, τις μεγάλες και κούφιες υποσχέσεις, την ιδιοτέλεια και τον ωχαδερφισμό των αξιωματούχων από την συνεχή ανιδιοτελή και αδιάλειπτη παρουσία στη μεγάλη παλαίστρα της πολιτικής, που αντιπροσωπεύει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, συνέχισε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε ακόμη ότι πολλά από αυτά που περιλαμβάνονται στην πρόταση τους, χρειάζονται την κυβερνητική συναίνεση. «Με τις συνθήκες της παρούσας διακυβέρνησης τα περιθώρια για κάτι τέτοιο είναι ομολογουμένως στενά. Δυστυχώς αυτό που χαρακτηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση είναι ο νεποτισμός, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και των ημετέρων, οι πολιτικές που ισοπεδώνουν τις μικρές επιχειρήσεις και ευνοούν το μεγάλο ή ξένο κεφάλαιο, περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προπαντός καταστρέφουν το ήδη καταπονημένο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας» είπε.

Σήμερα λοιπόν ανάβει το πράσινο, το χρώμα της ελπίδας και της προσδοκίας και προχωρούμε μπροστά, για μια Κύπρο που θα κάνει περήφανους τους πολίτες της και τους ανθρώπους που την κατοικούν, κατέληξε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων.

Δείτε εδώ την ομιλία του Προέδρου  Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη
στο Προγραμματικό Συνέδριο Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019

Αν μου ζητούσε κανείς να περιγράψω με πέντε λέξεις το σημερινό συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα έλεγα :
Οικολογία , θεωρία και πράξη.
Κι αυτό γιατί πρόκειται μεν για ένα συνέδριο των μελών που έχει συγκληθεί -με βάση τη σχετική πρόνοια του καταστατικού -προκειμένου να γίνει ένας εκσυγχρονισμός των πολιτικών θέσεων του κινήματος μας σε σχέση με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 2021, αλλά ταυτόχρονα αυτή η θεωρητική εργασία συνδυάζεται με κάτι εντελώς πρακτικό και συγκεκριμένο: με την παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου για τη περίοδο 2018-2019.
Συχνά ακούμε τους πολίτες να διερωτώνται : «γιατί να πάω να ψηφίσω; σε τι με αφορούν οι εκλογές; πόσο χρήσιμη είναι για μένα αυτή η ψηφοφορία, σε τι με αφορά; Στα λόγια είστε όλοι καλοί , στις πράξεις δεν βλέπουμε διαφορά», λένε.
Σε ένα συνέδριο λοιπόν που έχει συγκληθεί προκειμένου να καταλήξουμε σε μια νέα μεταξύ μας συμφωνία , σε ένα νέο πλαίσιο πολιτικών θέσεων, ως οικολογικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κίνημα, επιλέξαμε να αναδείξουμε έναν από τους λόγους που καθιστούν την εκλογική υποστήριξη στο κίνημα μας, και  χρήσιμη για τους πολίτες και ωφέλιμη για την κοινωνία και θετική για το περιβάλλον και τα ζώα.
Το προσχέδιο πολιτικών θέσεων στο οποίο θα καταλήξουμε σήμερα – μέσα από ξεκάθαρες, δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες – δεν θα μείνει γράμμα κενό. Όπως κάνουμε τα τελευταία 19 χρόνια, η θεωρία, τα λόγια και οι ωραίες διακηρύξεις που είναι γραμμένες στο χαρτί, μετουσιώνονται σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της Κύπρου, πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα, πράξη.
Αυτή είναι μια αντικειμενική αλήθεια.
Μια αλήθεια που τεκμηριώνεται από την παρουσίαση των αριθμών και των στατιστικών στοιχείων σε βαθμό που δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση.

Όπως και σε όλες τις άλλες εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο πολίτης έχει πολλούς λόγους για να στηρίξει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών. Ένας από αυτούς είναι η δραστήρια και επωφελής για το περιβάλλον, τον άνθρωπο, τα ζώα, την κοινωνία και την οικονομία, τελοσπάντων την πατρίδα και το λαό μας, κοινοβουλευτική μας δράση.
Το βασικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους το Μάιο του 2021 είναι αν θέλουν αυτή η εξαιρετική κοινοβουλευτική δράση και παρουσία να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί ή προτιμούν να ενδυναμώσουν με τη ψήφο τους τα κατεστημένα κόμματα που μας κυβερνούν για δεκαετίες με το ρουσφέτι, τα σκάνδαλα , την κακοδιοίκηση και τις πολιτικές που καταπιέζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Θα πρέπει να απαντήσουν αν προτιμούν το λαϊκισμό , τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, τις μεγάλες και κούφιες υποσχέσεις, την ιδιοτέλεια και τον ωχαδερφισμό των αξιωματούχων κοκ από την συνεχή ανιδιοτελή και αδιάλειπτη παρουσία στη μεγάλη παλαίστρα της πολιτικής, που αντιπροσωπεύει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα καταγράφονται ως πολιτικές μας θέσεις και στόχοι, μέσα στην επόμενη πενταετία της παρουσίας μας στο κοινοβούλιο.
Πολλά από αυτά που περιλαμβάνονται στην πρότασή μας, χρειάζονται την κυβερνητική συναίνεση. Με τις συνθήκες της παρούσας διακυβέρνησης τα περιθώρια για κάτι τέτοιο είναι ομολογουμένως στενά. Δυστυχώς αυτό που χαρακτηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση είναι ο νεποτισμός, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και των ημετέρων, οι πολιτικές που ισοπεδώνουν τις μικρές επιχειρήσεις και ευνοούν το μεγάλο ή ξένο κεφάλαιο, περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προπαντός καταστρέφουν το ήδη καταπονημένο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.
Επίσης δεν ισχυρίζομαι ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος για τη προώθησή των πολιτικών θέσεων στις οποίες θα καταλήξουμε στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου. Πολλά περισσότερα γίνονται μέσα από την καθημερινή δράση εκεί που βρίσκεται ο πόνος και η ανάγκη, η καταστροφή και η αδικία αλλά και η ελπίδα και το όραμα.
Σήμερα λοιπόν ανάβει το πράσινο, το χρώμα της ελπίδας και της προσδοκίας και προχωρούμε μπροστά. Για μια Κύπρο που θα κάνει περήφανους τους πολίτες της και τους ανθρώπους που την κατοικούν. Μια πατρίδα ελεύθερη από την κάθε κατοχή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Μια διακυβέρνηση που να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών , της φύσης και των ζώων, των ευάλωτων ομάδων και των ατόμων με αναπηρίες. Για πολιτικούς και πολιτικές που να υπηρετούν τον λαό, χωρίς λαϊκισμούς, την πατρίδα χωρίς πατριδοκαπηλία, και την ισότητα χωρίς την ισοπέδωση.