Ισχυρισμοί Σκ.Κουκουμά εξόργισαν την Επ.Διοικήσεως για το πόρισμα

Ισχυρισμοί της βουλευτού του ΑΚΕΛ Σκεύης Κουκουμά εξόργισαν  την Επίτροπο  Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, με αφορμή το πόρισμα για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού.
Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» στο ΡΙΚ, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη . Κουκουμά διερωτήθηκε πώς γίνεται η Υπουργός Εργασίας να υιοθετεί πλήρως το πόρισμα χωρίς να το εξετάσει διεξοδικά. «Διερωτώμαι εάν το γράψανε μαζί με την Επίτροπο Διοικήσεως»,cache_728x3000_Analog_medium_828507_105435_28112019 είπε ενώ πρόσθεσε πώς με βάση το σκηνικό,(έξω από το Προδρικό) «η κ. Λοττίδου μαζί με την κ. Υπουργό έδωσαν μαζί το πόρισμα, βγήκαν έξω και η Ζέτα Αιμιλιανίδου υιοθέτησε πλήρως το πόρισμα που ετοιμάστηκε. Ο καθένας μπορεί να κάνει τους δικούς του συνειρμούς. Πώς η Υπουργός γίνεται να ήταν ήδη ενήμερη και έτοιμη για δηλώσεις και να ξεκινήσει και τις πειθαρχικές διαδικασίες;».
Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Λοττίδου, η οποία μιλώντας στην ίδια εκπομπή, εξέφρασε τη λύπη της για αυτά που άκουσε, τονίζοντας πως είναι σοκαρισμένη. «Μόνο λύπη, λύπη, λύπη μπορώ να εκφράσω για αυτά που έχω ακούσει από τη συγκεκριμένη κυρία. Είναι ένα πόρισμα επίπονο, ψυχοφθόρο, δύσκολο. Ξεπεράσαμε κάθε ανθρώπινη αντοχή για να το φέρουμε εις πέρας και εγώ και οι λειτουργοί μου», εξήγησε.
Πρόσθεσε παράλληλα πως τέτοιες δηλώσεις την προβληματίζουν επειδή ξεφεύγουν από κάθε όριο, κάνοντας λόγο για «μομφή στην ανεξαρτησία του θεσμού» και «ασέβεια στη μνήμη αυτού του παιδιού». Επανέλαβε ακόμη πως νιώθει μόνο έκπληξη και λύπη για αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας πως τα όρια πλέον έχουν ξεπεραστεί και θα εξετάσει κάθε νόμιμο διάβημα από τώρα και στο εξής. «Θα το σκεφτώ να κινηθώ νομικά.
Είμαι σε σοκ από αυτά που έχω ακούσει. Με σοκάρει. Και εκστομίζει αυτό το πράγμα».
Τέλος, είπε πως   ακολουθήθηκαν οι αυτονόητες διαδικασίες. «Παρέδωσα το πόρισμα, εξήγησε τόσο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και στην υπουργό Εργασίας τι περιλαμβάνει το πόρισμα. Κανείς από τους δύο δεν ήταν ενήμερος. Κανείς δεν με είχε προσεγγίσει για να μάθει έστω και επιγραμματικά αυτό το πόρισμα. Όταν βγήκαμε έξω ήταν ενήμερη για τα ονόματα η υπουργός και ήταν και σε κατάσταση σοκ».
Ντροπή χαρακτήρισε χθες τις δηλώσεις Σκ. Κουκουμά και η Υπουργός Εργασίας Ζ.Αιμιλιανίδου